جوابیه شرکت «بادران»

یادداشت: در شماره‌ی مسلسل ۳۱۴۶ روز دوشنبه  تاریخ دهم سرطان، گزارشی زیر تیتر «کلاه‌برداری مدرن در هرات» نشر شد. شرکت «بادران» در پاسخ به شماری از موضوعاتی که در این گزارش نشر شده بود، پاسخ نوشته است که آن را ذیلاً برابر با قانون رسانه‌های همه‌گانی نشر می‌کنیم.

مدیر مسوول محترم روزنامه ۸صبح

با سلام

احتراماً در خصوص گزارش مندرج با عنوان «کلاه‌برداری مدرن در هرات»  مورخ ۱۰ سرطان ۱۳۹۸در آن روزنامه وزین، ارائه توضیحاتی به جهت تنویر افکار دست‌اندرکاران آن رسانه و افکار عمومی شهروندان محترم جمهوری اسلامی افغانستان ضروری می‌نماید:

شرکت شبکه بادران که نخستین شرکت دارای مجوز رسمی از وزارت صنعت، معدن و تجارت در جمهوری ایران است با قریب به یک دهه فعالیت و دارا بودن بیش از ۳۰۰ شعبه رسمی ثبت شده و هم‌چنین بیش از هفت کارخانه و یک مجتمع عظیم آموزشی و یک باشگاه فوتبال حرفه‌ای در لیگ دسته یک ایران، توانسته است از پیش‌گامان اشتغال‌زایی در گستره ایران اسلامی باشد.

در این زمینه شرکت شبکه بادران از چند ماه قبل برنامه‌ریزی‌های لازم در خصوص توسعه فعالیت‌های خود در کشورهای همسایه را آغاز نموده که حضور در کشورهای افغانستان، عراق، ترکیه، ارمنستان و گرجستان به ترتیب جزو اولویت‌های این شرکت بوده‌اند. در این راستا شهر هرات افغانستان نخستین شهر خارج از مرزهای ایران جهت افتتاح شعبه شبکه بادران بوده که تا چند روز آینده و با تکمیل کالا در قفسه‌های آن، فروش رسمی خود را آغاز خواهد کرد.

لیکن متأسفانه در خصوص این شرکت بسیار معتبر بین‌المللی، مطالب کذب و خلاف واقعیت در آن نشریه درج شده بود که بر خود لازم می‌دانیم به آن اشاره کنیم. خاصه آن که روزنامه ۸صبح سرویس خبری – تحلیلی مجزایی با نام (گزارش تحقیقی) دارد که کارهای رسانه‌ای تحقیق شده را بیش از پیش در آن ضروری می‌سازد.

مورد نخست، استناد گزارش  فوق‌الذکر به مطالب نشر شده در فضای مجازی است که می‌دانیم به واسطه ماهیت ذاتی این فضا، به هیچ عنوان قابل استناد نیست. شما به عنوان فعالان رسانه‌ای نیک واقف‌اید که محتوای فضای مجازی مملو از شایعات و گفته‌های بدون سند است. چه بسا مطالب خلاف واقع بسیاری که درباره رسانه‌ی شما و فعالان آن، در فضای مجازی منتشر شده باشد.

 طرفه آن‌که می‌دانید اشخاص و شرکت‌ها یا بیزینس‌های بزرگ و موفق، چه بسیار بیش‌تر در مظان اتهام افکنی در فضای مجازی بوده‌اند؛ شاید بتوان گفت هر قدر فرد یا شرکت بزرگ‌تر باشد این گونه حواشی نیز بزرگ‌تر و بیش‌تر است.

نکته دوم در خصوص جواز شرکت شبکه بادران بوده که لازم به توضیح است مجوز فعالیت اقتصادی شبکه بادران در جمهوری اسلامی ایران کاملاً قانونی و رسمی است اما مجوز شرکت ارتباطی با یک فروشگاه ندارد و مجوز فروشگاه فعلی در شهر هرات در دست صدور بوده و قطعاً پس از صدور مجوز است که فروش کالا در آن آغاز خواهد شد.

اما سومین نکته و مهم‌ترین نکته:

شرکت بادران همین اکنون یک شرکت مشهور و معتبر در سطح ملی در خصوص فروش مستقیم کالا و بازاریابی شبکه‌ای است که توانسته در طول هشت سال فعالیت خود صدها هزار شغل برای جوانان ایرانی ایجاد کند؛ ارزیابی از این ادعا، کار چندان دشواری نیست و حتا با یک سرچ ساده اینترنتی میّسر است. پس از توفیق در سطح داخلی بوده که این شرکت در راستای اهداف راهبردی خود برنامه گسترده‌ای در خصوص ایجاد اشتغال پایدار در حوزه فراملی طراحی کرده، که حضور در کشور افغانستان یکی از این اهداف بوده است. آیا رواست با چنین شرکت معتبری که بدون هیچ گونه بودجه دولتی می‌تواند اشتغال وسیعی را در کشور دوست و برادر ایران یعنی افغانستان عزیز، ایجاد کند، چنین برخوردی شود؟

شبکه بادران در کمال افتخار برای کل متقاضیان خرید کارت تخفیف، ۵پنج برابر وجه پرداختی، اعتبار تخفیف در کارت ایجاد می‌کند که این کارت ابتدا از فروشگاه «جاست بی» بادران در هرات با ۳۰ درصد تخفیف خریداری می‌شود، دارنده‌گان این کارت می‌توانند تا چند روز آینده در مراکز خدماتی مانند هتل‌ها و بیمارستان‌ها معرفی شده بادران در ایران از ۲۰ تا ۵۰ درصد تخفیف استفاده کنند و تا چند ماه آینده این کارت تخفیف در عراق و دیگر کشورها نیز فعال می‌گردد.

پرسش ما از آن رسانه وزین این است که افزایش توان شهروندان افغانستانی در هزینه‌های روزمره، به چه کسی ضرر وارد می‌کند؟ آیا جز منفعت عمومی چیز دیگری وجود دارد؟

و در خصوص پرداخت «پورسانت» به بازاریابان: آیا اگر شرکت از منافع خودش در راستای توسعه اشتغال، وجهی را به عنوان پاداش زحمات  به جوانان آن مرزوبوم پرداخت کند، آیا فرد فعال در بادران ضرری می‌بیند؟

از همه مهم‌تر آیا ترکیب یک تخفیف کالایی و خدماتی و بیزینس فروش که هر کدام به صورت جزیی گفته شد، جز منفعت، چیز دیگری برای مصرف کننده‌گان و فعالان دارد؟

در پایان لازم می‌دانیم از آن رسانه محترم تقاضا کنیم حسب انصاف، حرفه‌ای‌گری رسانه‌ای و ضرورت تنویر افکار عمومی، این جوابیه را در همان ستون و صفحه‌ای که گزارش «ترویج کلاه‌برداری مدرن در هرات» نشر شده بود و کانال تلگرامی ۸صبح، درج کنند.

از خداوند متعال توفیقات روزافزون دست‌اندرکاران آن رسانه محترم را مسألت داریم.

دکمه بازگشت به بالا