ارگ: حکومت از موضع قوت و جمهوریت با طالبان وارد گفت‌وگو می‌شود

۸صبح، کابل: در حالی که امریکا و گروه طالبان به یک توافق‌ نهایی در نهمین دور مذاکرات قطر نزدیک شده‌اند، ارگ ریاست جمهوری می‌گوید که حکومت از موقف جمهوریت و قدرت با گروه طالبان وارد مذاکره خواهد شد و این گروه جز گفت‌وگوی مستقیم با دولت افغانستان چاره‌ای دیگر ندارد.

سخنگوی ریاست جمهوری امروز چهارشنبه، ششم سنبله، در یک نشست خبری در کابل، تأکید کرد که حاضر نشدن گروه طالبان به مذاکره مستقیم با دولت افغانستان، یک اشتباه خواهد بود و این گروه نباید این اشتباه را تکرار کند. صدیق صدیقی در ادامه گفت که گروه طالبان یک «اقلیت» است و هیچ‌گاه قادر نخواهد شد نظامی را که از جانب سی میلیون نفر حمایت می‌شود، با تهدید مواجه کند. او افزود که حکومت افغانستان هیچ الزامیتی ندارد تا فرمایش این گروه اقلیت را بپذیرد و گروه طالبان نمی‌تواند در برابر سی میلیون نفر قرار بگیرد و حکومت نیز از موقف قوی سیاسی و نظامی برای گفت‌وگو با گروه طالبان آماده است. او تأکید کرد که حکومت افغانستان صرف برای ختم جنگ و خون‌ریزی حاضر به گفت‌وگوهای صلح است و نباید این موضوع به معنای شکست تلقی شود.

از جانب دیگر، صدیقی اعلام کرد که قرار است تا دو روز دیگر زلمی‌ خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، از دوحه به کابل بیاید و جزییات دور نهم مذاکرات را با حکومت شریک کند. صدیقی تأکید کرد که حکومت منتظر است تا بداند که دور نهم چه پیش‌رفت و جزییات داشته است. او علاوه کرد که حکومت افغانستان از آغاز مذاکرات مستقیم میان دولت و طالبان استقبال می‌کند و در این مذاکرات از آدرس ملی، قوی و جمهوری وارد گفت‌وگو خواهد شد.

پیش از این گفته شده بود که پس از توافق نهایی امریکا و طالبان، مذاکرات میان‌افغانی آغاز خواهد شد. حکومت افغانستان به این هدف یک هیأت پانزده نفری را نیز تشکیل داده است که تاکنون هویت اعضای آن اعلام نشده است. هرچند گروه طالبان در گذشته حاضر به گفت‌وگوی مستقیم با حکومت افغانستان نشده است، اما صدیق صدیقی آغاز مذاکرات مستقیم میان دولت افغانستان و گروه طالبان را اصل اساسی روند انتخابات توصیف کرد و گفت در صورتی که گروه طالبان حاضر به گفت‌و‌گو با حکومت افغانستان نشود، اشتباه بزرگی را مرتکب خواهد شد. سخنگوی ریاست جمهوری می‌گوید که در صورت آغاز مذاکرات، حکومت از جمهوریت دفاع خواهد کرد و به هیچ‌گاه نمی‌گذارد که دست‌آوردهای مردم افغانستان در گفت‌وگوهای صلح نادیده گرفته شود.

از جانب دیگر، آقای صدیقی حضور نیروهای خارجی در افغانستان را یک ضرورت خواند و تأکید کرد که باید این نیروها برای مدتی در افغانستان باقی بمانند و خروج آن‌ها نظر به شرایط صورت بگیرد. سخنگوی ارگ ریاست جمهوری مبارزه با تروریسم را مبارزه با تهدید مشترک جهانی خواند و افزود که متحدان افغانستان باید از افغانستان حمایت کنند. او تصریح کرد که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان براساس یک تفاهم‌نامه صورت خواهد گرفت.

این در حالی است که روز گذشته مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا، گفته است که این کشور تلاش می‌کند تا هرچه زودتر سربازانش را از افغانستان فرا بخواند.

سخنگوی ریاست جمهوری هم‌چنان افزود که انتخابات ریاست جمهوری به موقع برگزار می‌شود و هیچ چیزی مانع برگزاری آن نخواهد شد. او از اعلامیه مشترک فرانسه و هندوستان یادآوردی کرد که از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به وقت تعیین شده آن حمایت می‌کنند

دکمه بازگشت به بالا