کمک نقدی سازمان بین‌المللی مهاجرت به ۸۸۸ خانواده در میدان‌وردک

۸صبح، میدان‌وردک

بخش کمک‌های بشری سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) به ۸۸۸ خانواده متضرر از جنگ‌ها و حوادث طبیعی پسین در مرکز و شش ولسوالی ولایت میدان‌وردک، کمک نقدی کرده است. این کمک‌ها زیر نظارت اداره آماده‌گی مبارزه با حوادث طبیعی طالبان، توزیع شده است. آسیب‌دیده‌گان در مرکز و ولسوالی‌های جلریز، چک، سیدآباد، نرخ و دایمیرداد میدان‌وردک از این کمک‌های نقدی مستفید شده‌اند. براساس اظهارات مسوولان سازمان بین‌المللی مهاجرت، شماری از خانواده‌هایی که در نتیجه نبردهای مسلحانه میان طالبان و نیروهای امنیتی حکومت پیشین متضرر شده‌اند، مستحق دریافت این کمک نقدی شناخته شده‌اند. در کنار آسیب‌دیده‌گان جنگ، شماری از خانواده‌هایی که در نتیجه سرازیر شدن سیلاب‌های سال گذشته خانه و زمین‌های زراعتی خود را از دست داده بودند، نیز از این کمک‌ها بهره‌مند شده‌اند.

فریدالله رحیمی، آمر آماده‌گی اداره مبارزه با حوادث طبیعی طالبان در میدان‌وردک، به رسانه‌ها گفته است که سروی این خانواده‌ها چندی پیش در هماهنگی با اداره بین‌المللی مهاجرت تکمیل شده است. او افزوده است: «این‌ها خانواده‌هایی هستند که در جریان جنگ و حوادث دیگر آسیب دیده‌اند. برای آنانی که خانه‌های‌شان به کلی از بین رفته است برای اعمار دو اتاق، یک تشناب و یک آشپزخانه مبلغ ۱ هزار و ۴۷۲ دالر توزیع می‌شود و به خانواده‌هایی که خانه‌های‌شان در قسمت کلکین و دروازه و در و دیوار نیاز به ترمیم دارد، مبلغ ۵۷۰ دالر توزیع می‌شود.»

احمدجاوید صدیقی، سروی‌کننده بخش کمک‌های بشری سازمان بین‌المللی مهاجرت در میدان‌وردک، گفته است که آنان براساس بررسی دقیق این خانواده‌ها را گزینش کرده‌اند. به گفته او، این کمک‌ها در اول جوزا توزیع شده است. صدیقی افزوده است: «این ۸۸۸ خانواده در مرکز و چند ولسوالی این ولایت سروی شده‌اند و خانواده‌هایی هستند که خانه‌های‌شان بنابر دلایل مختلف تخریب شده و یا خساره دیده و با این پول می‌توانند دوباره صاحب سرپناه شوند.»

دریافت‌کننده‌گان کمک‌های نقدی اما تاکید دارند که زیان‌های رسیده به آنان به مراتب بیشتر از پول کمک‌شده است. مزمل، یکی از افرادی است که به‌تازه‌گی کمک نقدی دریافت کرده است. او می‌گوید: «با این پول فقط می‌شود ضروریات اولیه را مرفوع بسازیم. اگر بخواهیم مثل سابق دوباره صاحب خانه شویم با این کمک‌ها نمی‌شود.»

یکی دیگر از باشنده‌گان میدان‌وردک که نمی‌خواهد نامش در این گزارش ذکر شود، از طالبان انتقاد می‌کند و می‌گوید که این گروه با سپر قرار دادن افراد ملکی و سنگر قرار دادن خانه‌های مردم به قدرت رسیده، اما حالا آسیب‌دیده‌گان را به حال خودشان رها کرده است. او می‌افزاید: «خو همین وضعیت سر ما را طالبان آوردند و حالا خودشان در دفترهای لوکس هستند و از حال ملت خبر ندارند. همین مردم بودند که از بام و دیوار و باغ ما سر حکومت و قطارها فیر می‌کردند و خانه‌های ما میدان جنگ بود. امروز نه حکومت سابق ماند و نه طالبان در منطقه ماند، هر کسی به راه خود رفت و مردم مانده و رنج و درد.»

جنگ و رویدادهای طبیعی، دو پدیده خان‌ومان‌سوز در افغانستان، بر زنده‌گی بیشتر شهروندان این کشور سایه افگنده است. با توجه به اوضاع بد اقتصادی در کشور، آسیب‌دیده‌گان این دو پدیده ویرانگر برای دوام زنده‌گی و برگشت به روند عادی، همواره چشم به راه دریافت کمک‌های بشری هستند.

بخش کمک‌های بشری سازمان بین‌المللی مهاجرت، پس از بررسی‌ها در ولایت میدان‌وردک ۸۸۸ خانواده را که بیش‌ترین آسیب را از رهگذر جنگ، ناامنی و حوادث طبیعی متحمل شده‌اند، تحت برنامه حمایتی خود قرار داده است. بربنیاد اطلاعات منابع محلی، در این میان نزدیک به ۵۰۰ خانواده به علت جنگ و حدود بیش از ۳۸۰ خانواده دیگر به علت رویدادهای طبیعی خانه‌های خود را از دست داده‌اند.

این کمک نقدی در حالی به خانواده‌های آسیب‌دیده در ولایت میدان‌وردک توزیع شده است که میزان خسارات ناشی از جنگ‌های مسلحانه اخیر در این ولایت به مراتب بیشتر است. در کنار آسیب‌رسیدن به مردم ملکی، صدها کیلومتر جاده و ده‌ها پل و پلچک نیز در شاهراه‌های کابل – قندهار و میدان‌وردک – بامیان در مربوطات آن ولایت تخریب شده است.

میدان‌وردک از ولایت‌های نزدیک کابل است. طالبان در جریان دو دهه گذشته در این ولایت حضور فعال داشتند. این ولایت هرازگاهی گواه درگیری‌های خونین میان جنگ‌جویان طالبان و نیروهای امنیتی حکومت پیشین بود. در نتیجه این نبردها مردم ملکی تلفات جانی و زیان مالی زیادی متقبل شده‌اند. در کنار جنگ و ناامنی، حوادث طبیعی از جمله سرازیر شدن سیلاب‌های مدهش در مناطق کوهستانی این ولایت نیز گاه‌گاهی از باشنده‌گان آن قربانی گرفته و خانه‌های رهایشی، مواشی و زمین‌های زراعتی آنان را نابود کرده است.

دکمه بازگشت به بالا