پیشنویس توافقنامه پیوستن محمد محقق به دسته انتخاباتی «ثبات و همگرایی» آماده شد

۸صبح، کابل: پیشنویس توافقنامه پیوستن حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان به رهبری محمد محقق به دسته انتخاباتی «ثبات و همگرایی» به ریاست عبدالله عبدالله آماده شده است.
یک منبع معتبر که در مذاکرات دسته انتخاباتی «ثبات و همگرایی» و حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان دخیل است، به روزنامه ۸صبح گفت که این پیشنویس امروز چهارشنبه توسط هیأتهای مذاکرهکننده دو طرف تهیه شده است.
این منبع که نخواست نامی از وی در این خبر برده شود، افزود که اکنون قرار است پیشنویس این توافقنامه در اختیار عبدالله و محقق قرار داده شود تا آنها در باره آن تصمیم بگیرند. به گفته منبع، احتمال دارد تصمیم نهایی در مورد این توافقنامه فردا پنجشنبه از سوی محقق و عبدالله اعلام شود.
منبع گفت که در این مسوده، جایگاه محمد محقق در دسته انتخاباتی «ثبات و همگرایی» همسطح صلاحالدین ربانی رییس حزب جمعیت اسلامی، محمدکریم خلیلی رهبر حزب وحدت اسلامی و عبدالرشید دوستم رهبر حزب جنبش ملی در نظر گرفته شده است. به گفته منبع، ترکیب اصلی دسته انتخاباتی «ثبات و همگرایی» در پی این توافق دستخوش تغییر نخواهد شد.
محمد محقق پیش از این در دسته انتخاباتی «صلح و اعتدال» به ریاست محمدحنیف اتمر معاون دوم بود. او اکنون با تصمیم پیوستن به دسته انتخاباتی «ثبات و همگرایی» نشان داد که دسته انتخاباتی «صلح و اعتدال» تا ۳۸ روز مانده به انتخابات دیگر قابل بازسازی نیست.
دسته انتخاباتی «صلح و اعتدال» به دلیل اختلاف دیدگاه بین اعضای ارشد این دسته انتخاباتی بر سر ایجاد پست نخستوزیری در صورت پیروزی در انتخابات آتی دچار فروپاشی شد؛ هرچند تا کنون هیچ یک از اعضای ارشد این دسته انتخاباتی فروپاشی آن را رسماً تأیید نکرده است.
گفته شده است که عطامحمد نور و محمدیونس قانونی از اساسگذاران دسته انتخاباتی «صلح و اعتدال» خواستار ایجاد پست نخستوزیری در حکومت آینده در صورت پیروزی این دسته در انتخابات ششم میزان بودند. در مقابل اما گفته شده است که محمدحنیف اتمر با این طرح مخالفت کرده است.
پیشتر دسته انتخاباتی «صلح و اعتدال» گفته بود که پیکارهای انتخاباتی خود را به دلیل استفاده بیرویه دسته انتخاباتی «دولتساز» به ریاست محمداشرف غنی از امکانات دولتی و مهندسی انتخابات پیشرو توسط تیم حاکم و تهدیدات بلند امنیتی آغاز نکرده است.
عطامحمد نور تا کنون درباره پخش خبر فروپاشی دسته انتخاباتی «صلح و اعتدال» اعلام موضع نکرده است. او قرار بود نخستوزیر این دسته انتخاباتی در حکومت آینده باشد.
محمدیونس قانونی که معاون نخست این دسته انتخاباتی است، نیز تا هنوز موضع خود را برای ادامه همکاری یا قطع آن با محمدحنیف اتمر روشن نخواسته است.
پیشتر محمدمحقق از عدم همراهی «یاران سفر» خود در انتخابات پیشرو گلایه کرده بود. او گفته بود به دلیل آنکه پیکارهای انتخاباتی «صلح و اعتدال» موقتاً دچار توقف شده است، متأثر است.
محمد محقق که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۳ از نامزدان این انتخابات بود، در انتخابات ۱۳۸۸ از حامد کرزی اعلام حمایت کرد. او در انتخابات ۱۳۹۳ معاونیت دوم دسته انتخاباتی «اصلاحات و همگرایی» به ریاست عبدالله عبدالله را اختیار کرد. او پیشتر در توضیح بریدنش از عبدالله و پیوستن به حنیف اتمر گفته بود که تجربه انتخابات ریاست جمهوری گذشته نشان میدهد که به عبدالله در صورت پیروزی در انتخابات، فرصت ورود به ارگ داده نخواهد شد.
به شمول عبدالله و غنی هژده نفر در انتخابات ششم میزان نامزد بودند. با پیوستن زلمی رسول با دسته انتخاباتی «دولتساز» شمار این نامزدان به هفده نفر کاهش یافت.
کمیسیون مستقل انتخابات میگوید که حدود ۹٫۵ میلیون نفر واجد شرایط رأیدهی برای شرکت در انتخابات پیشرو نامنویسی کردهاند.
هزینه این انتخابات ۱۴۹ میلیون دالر تعیین شده است.