واکنش تماشاگران فوتبال در کابل به ممنوعیت ورود زنان به استدیومهای ورزشی در ایران

۸صبح، کابل: شماری از تماشاگران فوتبال در افغانستان با حمل پلاکاردهایی در یادبود از سحر خدایاری، مشهور به «دختر آبی»، خواستار آزادی ورود زنان به استدیومهای ورزشی در ایران شدند.
این تماشاگران به مرگ «دختر آبی» واکنش نشان داده و از حکومت ایران خواستند تا از سلب حقوق اساسی و مدنی مردم به ویژه زنان در آن کشور دست بردارد.
این تماشاگران فوتبال عصر امروز جمعه، بیستودوم سنبله و در بازی نیمهنهایی لیگ برتر فوتبال افغانستان میان تیمهای «شاهین آسمایی» و «سیمرغ البرز» پلاکاردهایی را به حمایت از ورود زنان به ورزشگاهها در ایران حمل کردند.
تماشاگرانی که این پلاکاردها را حمل میکردند عمدتاَ زنان و دخترانی بودند که برای تماشای این بازی در کابل، به استدیوم فدراسیون فوتبال افغانستان رفته بودند.
دختر آبی لقب یک تماشاگر تیم فوتبال آبیپوش استقلال تهران در ایران بود. دختری که در اعتراض به دستگیری و محکومیت به زندان و به خاطر تلاش برای ورود به ورزشگاه و تماشای فوتبال، اقدام به خودسوزی کرد.
ورود زنان به ورزشگاهها برای تماشای مسابقات فوتبال در ایران ممنوع است.
شماری از زنان در این کشور اما هر از گاهی با پوشش مردانه وارد ورزشگاهها میشوند. سحر خدایاری دختری که خودش را مقابل شعبه یک دادگاه در ایران آتش زد نیز متهم به تقلب در پوشش برای فریب ماموران امنیتی جهت ورود به ورزشگاه آزادی تهران شده بود.
او زمانیکه از احتمال حکم شش ماه تا ۲ سال حبس برای خود با خبر شد دست به خودسوزی زد.
وی روز ۱۸ سنبله ۱۳۹۸ درگذشت و خبر مرگ او بازتاب وسیعی را در سطح جهانی در میان هواداران ورزش فوتبال در پی داشت.
زنان؛ تماشاگران پر شور فوتبال در افغانستان
از زمانی که ۸ سال پیش بازیهای لیگ برتر فوتبال افغانستان در کابل آغاز شد زنان به پیمانه وسیعی برای تماشای فوتبال در استدیومهای ورزشی افغانستان شرکت کردند.
تماشاگرانی که امروز در بازی نیمهنهایی لیگ برتر افغانستان از آزادی ورود زنان به ورزشگاهها در ایران حمایت میکردند میگویند که حضور زنان در ورزشگاههای افغانستان فضای اخلاقی و صمیمانهای را میان تماشاگران زن و مرد فوتبال ایجاد کرده است.
فرحناز فروتن از بانوانی که پلاکاردی با هشتگ «#دخترآبی» را حمل میکرد میگوید: «میخواستیم بگویم، مبارزه برای حق در همه دنیا یک پل مشترک دارد، همبستهگی و ایستادهگی. هیچ مرز سیاسی نمیتواند این پل را بشکند. مارا ببینید! ما زندهایم! ما از خون خود جوانه میزنیم.»
ترانه از دخترانی که برای تماشای این مسابقه آمده بود، جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاهها در کشور همسایه افغانستان، ایران را یک اقدام «تعجببرانگیز» عنوان کرد.
به گفته او نگاه جنسیتی از تماشای یک مسابقه ورزشی، باید دور ساخته شود.
جایگاه ویژه زنان تماشاگر فوتبال در افغانستان گاهی مملو از جمعیت میشود.
حضور زنان در ورزشگاههای افغانستانپس از سقوط طالبان آزاد شد. در حالیکه حکومت ایران همواره نبود فضای سالم اخلاقی را علت ممانعت حضور زنان در ورزشگاههای آن کشور عنوان کرده است اما برخی از تحلیلگران، فضای نسبتاَ سالم اخلاقی در ورزشگاههای افغانستان را حاصل حضور زنان و مردان در کنار هم میدانند.