لطیف پدرام کارزارهای انتخاباتی‌اش را آغاز کرد

۸صبح، کابل: عبدالطیف پدرام، از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، امروز پنج‌شنبه، ۲۳ اسد، به صورت رسمی کارزارهای انتخاباتی‌اش را آغاز کرد. آقای پدرام در همایشی در جمع از هوادرانش که در هوتلی در غرب کابل برگزار شده بود، روی موضوعاتی مختلفی به سخنرانی پرداخت و برنامه آینده‌اش را همگانی کرد.

آقای پدرام بر ایجاد حکومت فدرالی در افغانستان تأکید کرد و گفت که در صورت پیروزی، نظام فدرالی را به جای نظام ریاستی در افغانستان پیاده خواهد کرد: «تیم ما خواستار یک جمهوری اسلامی فدرالی که تضمین کننده حقوق تمام اتباع افغانستان به شکل یکسان می‌باشد، هستند که با هیچ تبعیضی(قومی، سمتی، لسانی و مذهبی) باور نداشته همه این‌ها را نفی می‌کند.»

نظام فعلی افغانستان ریاستی است که در آن بیشتر اختیارات در مرکز به‌ ویژه دفتر ریاست جمهوری متمرکز ‌است. اما در نظام فدرالی چنین نیست. در نظام‌ فدرالی کشور به مناطق مختلف فدرالی تقسیم می‌شود و هر واحد فدرالی دارای قدرت و صلاحیت تصمیم‌گیری است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد که نظام مورد نظر او «فدرالیسم قومی نیست. حدود ۳۵ واحد خرد و کلان قومی وجود دارد. نمی‌شود برای هرکدام یک جمهوری فدرال ایجاد کرد. رویکرد ما برای ایجاد نظام فدرال اقتصادی، اجتماعی و نزدیکی محلات است.»

عبدالطیف پدرام با شعار «آزادی، عدالت و امنیت» وارد کارزارهای انتخاباتی شده است. او در جمع هوادارانش گفت:« حکومت کنونی، در حال ادغام اجباری اقوام دیگر با یک قوم خاص است؛ ولی این کار در حقیقت به معنی نابودی و به حاشیه کشانیدن دیگر اقوام است نه برابری و مساوات.»

آقای پدرام در ادامه سخنانش به موضوعات انتخابات و روند صلح نیز تماس گرفت. او بر برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری به‌ گونه‌ی شفاف و آزاد تأکید کرد و گفت که در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو باید آرای مردم تعیین کننده باشد نه کسانی دیگری.

او همچنان در مورد روند جاری صلح گفت که گفتگوهای صلح زمانی برای او قابل قبول است که درچارچوب حکومت فدرالی باشد: «اگر گفتگوهای صلح درچارچوب یک دولت فدرال که تضمین کننده تامین حقوق همه اقوام افغانستان به شکل متوازون است، نباشد مورد قبول ما نخواهد بود.»

این نامزد ریاست جمهوری یک بار دیگر بر به رسیمت شناخته شدن خط دیورند تاکید کرد و گفت:« کشورهای منطقه برای ما از لحاظ سیاست خارجی، اولویت دارند و ما می‌خواهیم روابط خوب با این کشورها داشته باشیم و هیچ مشکلی با پاکستان بر سر خط دیورند نداریم و این یک مرز رسمی است.»

گفتنی‌ست که در تکت انتخاباتی آقای پدرام، احسان الله حیدری، معاون نخست و محمد صادق وردک، معاون دوم است و این تیم با شعار «آزادی، عدالت و امنیت» برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو ثبت نام کرده است.

آقای پدرام در سال ۱۳۴۲ خورشیدی در ولایت بدخشان به دنیا آمده است. او سند لیسانس خود را در رشته‌ی ادبیات از دانشگاه کابل به دست آورده و سپس در حکمت و فلسفه از دانشگاه تهران و در اسلام شناسی از دانشگاه سوربون فرانسه سند ماستری گرفته است.

لطیف پدرام در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۳ و ۱۳۸۸ افغانستان نیز نامزد بود، اما پیروز نشد. او سپس در انتخابات مجلس‌نماینده‌گان کشور رقابت کرد و نماینده مردم بدخشان در دور شانزدهم شورای ملی افغانستان بود. آقای پدرام در انتخابات پارلمانی سال گذشته نیز نامزد بود اما از ولایت بدخشان رای پیروزی را بدست نیاورد.

دکمه بازگشت به بالا