وزارت داخله: نیروی کافی برای تأمین امنیت روزهای محرم گماشته شده است

همزمان با فرارسیدن ماه محرم، وزارت داخله از تأمین امنیت مراسم عزاداری خبر میدهد. مسوولان در وزارت امور داخله میگویند که برای تأمین امنیت مساجد، تکایا و دههی محرم تدابیر ویژهای امنیتی روی دست گرفتهاند. این مسوولان میگویند که نیروهای کافی برای تأمین امنیت این مراسم در سراسر کشور گماشته شدهاند.
گرامیداشت از دههی محرم همه ساله در کشور با تهدیدات بلند امنیتی روبهرو بوده است؛ تهدیدات ناشی از حملات انتحاری و انفجاری. این تهدیدات همزمان با ظهور داعش و گروهای دیگر تروریستی در کشور بیش از هر زمانی دیگر افزایش یافته است. طوری که برای بار اول در سال ۱۳۹۰ مراسم عزاداری محرم در زیارت ابوالفضل در مربوطات حوزه دوم امنیتی پولیس مورد یک حمله انتحاری قرار گرفت. در این حمله ۵۸ تن کشته و بیش از ۱۶۰ تن دیگر زخمی شدند. افزون بر این، گروه داعش دو سال پیش مسجد امام زمان در غرب کابل را آماج یک حمله انتحاری قرار داد. در این حمله ۳۹ تن کشته و ۴۵ تن دیگر زخمی شدند. افزایش حملات انتحاری و انفجاری بر مراکز مذهبی شیعیان در کابل مقامهای حکومتی افغانستان را نگران ساخت.
ارگ ریاست جمهوری سال گذشته قبل از آغاز ماه محرم و پس از حمله انتحاری بر کلب میوند در غرب کابل که حدود ۲۶ کشته و ۹۰ زخمی برجای گذاشت، کابل را به چهار زون امنیتی تقسیم کرد. بر اساس این طرح غرب کابل یکی از این چهار زون امنیتی محسوب میشد. افزون بر این رییس جمهور کشور به مسوولان امنیتی فرمان داد تا طرح توزیع سلاح موقت در برخی مساجد و تکیهخانهها که زیر تهدید امنیتی قرار دارند را بررسی کرده و شیوه نظارتی از محافظان مساجد را روی دست گیرند.
امسال نیز ارگ ریاست جمهوری همزمان با فرارسیدن ماه محرم نشست سرقوماندانی اعلا را به منظور چگونهگی تأمین امنیت مراسم عزاداری عاشورا تشکیل داد. در این نشست که مقامهای بلندپایه حکومت و نهادهای امنیتی حضور داشتند، رییس جمهور غنی به نهادهای امنیتی هدایت داد تا برای تأمین امنیت روزهای محرم اقدامات جدی را روی دست گیرند. آقای غنی به نهادهای امنیتی دستور داده است که در امر تأمین امنیت تلاش کنند تا مراسم عزاداری به شکل بهتر برگزار شود.
با این حال وزارت امور داخله به شهروندان کشور اطمینان میدهد که مراسم عزاداری را در سراسر کشور تأمین میکنند. نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت امور داخله روز شنبه، نهم سنبله به روزنامه ۸صبح گفت که وزارت امور داخله به خاطر تأمین امنیت مساجد و جاهایی که مراسم عزاداری برگزار میشود، پلان جامع امنیتی را روی دست گرفته است تا امنیت مراسم عزاداری محرم به شکل بهتر تأمین شود. او گفت که تمامی جاها و نقاطی که مراسم عزاداری برگزار میشود، شناسایی و تثبیت شده است. از این رو وزارت امور داخله به خاطر تأمین امنیت این مراسم آمادهگی کامل گرفته است. افزون بر این سخنگوی وزارت امور داخله علاوه کرد که این وزارت جلسات و همآهنگیهای لازم را با شورای مردمی و مذهبی انجام داده است. هر چند آقای رحیمی تعداد نیروهای امنیتیای را که به خاطر تأمین امنیت مراسم عزاداری ماه محرم گماشته شدهاند، مشخص نکرد، اما افزود که نیروهای کافی امنیتی و کشفی در سراسر کشور به ویژه در سطح شهر کابل برای تأمین امنیت این مراسم تنظیم و توظیف شدهاند.
تدابیر شدید امنیتی در شهر کابل گرفته شده است
سخنگوی پولیس کابل نیز از تدابیر شدید امنیتی در شهر کابل خبر میدهد. فردوس فرامرز، سخنگوی پولیس کابل در به روزنامه ۸صبح گفت که نیروهای امنیتی پولیس برای تأمین امنیت مراسم عزاداری در روزهای محرم آمادهگی قبل از قبل دارند. او گفت که برای تأمین امنیت این مراسم یک طرح جامع امنیتی روی دست گرفته شده است. بر اساس این طرح تأمین امنیت مراسم عزاداری متفاوتتر از سالهای قبل خواهد بود. از سویی هم آقای فرامرز از جلوگیری حمله خونین بر مراسم عزاداری در روز عاشورا خبر میدهد. او گفت که در نتیجهی یک عملیات که در ولسوالی ده سبز کابل داشتهاند توانستهاند که طرح حمله بر مراسم عزاداری در غرب کابل را خنثا کنند.
سخنگوی پولیس کابل تصریح کرد که نیروهای امنیتی و کشفی تمامی نقاط آسیبشناسی و تثبیت کردهاند. به گفته او نقاطی که آسیبپذیر اند مورد تلاشی و بررسی قرار میگیرند. نقاطی که آسیبشناسی شدهاند بیشتر در اطراف کابل قرار دارند. از این رو به گفته سخنگوی پولیس کابل، این نقاط توسط نیروهای پولیس، امنیت ملی و با حضور هیأت از لویسارنوالی، فرقه ۱۱۱ و شورای علما تلاشی خانهبهخانه میشود.
از سوی دیگر آقای فرامرز همکاری مردم در تأمین امنیت را سازنده خواند. به گفته او همکاری مردم با نیروهای امنیتی در امر تأمین امنیت و جلوگیری از حملات انتحاری و تروریستی مؤثر است. از این رو آقای فرامرز از باشندهگان کابل خواست که در تأمین امنیت در روزهای محرم همکاری کنند.
از دهه عاشورا همهساله در کابل پایتخت و ولایتها به خصوص در میان پیروان مذهب اهل تشیع با مراسم خاص تجلیل میشود؛ مراسمی که در سالهای گذشته چندین بار به خاک و خون کشیده است.