هشدار وزارت صحت عامه در مورد شیوع بیماری تب کانگو

۸ صبح، کابل: در آستانه فرارسیدن عید قربان، وزارت صحت عامه اعلام کرده که مردم باید هنگام قربانی کردن از تماس مستقیم با خون و ترشحات حیوانات دوری کنند. این وزارت از چند روز به این سو با نشر پیام‌های آگهی‌دهی روش‌های جلوگیری از مرض خون‌دهنده یا کانگو را به شهروندان آموزش می‌دهد.

در این پیام‌ها از شهروندان خواسته شده که در هنگام ذبح یک حیوان باید، دستکش‌ و ماسک را با خود داشته باشند و در وقت توته کردن گوشت نیز دست‌کش بپوشند. در بخش از این پیام، فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه، می‌گوید:« خود و خانواده‌های خود را از مرض کشنده کانگو نجات دهید، واقعات مشکوک را در مراکز صحی جهت تشخیص و درمان انتقال دهید.»  

آن طوری که آمارهای وزارت صحت عامه نشان می‌دهد در سراسر کشور از آغاز سال جاری تا کنون ۲۵۴ تن به این بیماری مبتلا شده‌اند و حدود ۳۰ تن جان‌های شان را از دست داده‌اند.

با توجه به کشنده بودن این مرض و همچنان در آستانه‌ی فرارسیدن عید قربان، این موضوع بار دیگر موجب نگرانی وزارت صحت عامه شده است. این وزارت از شهروندان خواسته که در جریان ذبح حیوانات و توته کردن گوشت، از وسایل محافظتی چون دست‌کش، ماسک، پیش‌بند دراز با رنگ روشن و عینک استفاده کنند.

وزارت صحت عامه گفته که نیاز است تا حیوانات و محل بودوباش آن‌ها با دوای مخصوص ضد کنه دواپاشی شود.

تب خون‌دهنده مرض ویروسی و قابل انتقال از حیوان به انسان است که در چند سال اخیر در بخش‌های از کشور شیوع یافته است. تب ناگهانی، درد بدن، ضعف، سردرد، بی‌اشتهایی، تهوع، گلودرد و افسردگی از علایم این مرض هستند.

ویروس بیماری کنه، به طور مستقیم از طریق گزیدن کنه‌ها و یا تماس با خون، افراز و گوشت حیوانات آلوده (منتن) به انسان سرایت می‌کند. انسان‌ها از طریق تماس مستقیم با خون و ترشحات حیوانات به این بیماری مبتلا می‌شوند.

در همین حال سیدشیرشاه سادات، رییس دانشکده علوم وترنری دانشگاه کابل به روز شنبه، ۱۹ اسد، در یک نشست خبری در کابل گفت که در یک سروی که چند روز پیش  از ۴۲۰۰ حیوان در ۱۳ ناحیه شهر کابل در مراکز فروش حیوانات، از سوی استادان و دانشجویان پوهنتون کابل صورت گرفته، در بدن ۳۵ درصد از این حیوانات کنه‌های که ممکن است عامل بیماری کانگو به حیوان باشند، مشاهده شده است.

وی گفت در صورتی که انسان‌ها توسط کنه‌های عامل ویروس بیماری کنگو گزیده شوند، این بیماری می‌تواند به انسان‌ها منتقل شود.

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نیز از شهروندان کشور خواسته است تا دست‌های‌شان را بعد از هر تماس با حیوان و پاک‌کاری محل بودوباش حیوانات با آب و صابون شست‌وشو کنند.

وزارت زراعت افزوده است که برای پیش‌گیری از مصاب شدن به تب کانگو، گوشت و جگر حیوانات پیش از استفاده برای ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود. این وزارت هم‌چنین از شهروندان کشور خواسته است تا هیچ‌گاه کنه‌های حیوانات را با دستان برهنه دور نکنند و نکشند، تا به این ترتیب به بیماری تب کانگو مصاب نشوند.

دکمه بازگشت به بالا