پنتاگون: مأموریت نظارتی و جنگی ارتش امریکا برای بررسی وضعیت افغانستان از خلیج فارس آغاز شده است

۸صبح، کابل: وزارت دفاع امریکا اعلام کرده است که برای بررسی وضعیت افغانستان، مأموریت نظارتی، استخباراتی و جنگی این کشور از پایگاه‌های خلیج فارس آغاز شده است.

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا روز پنج‌شنبه، بیستم جوزا، در نشست کمیته امور نظامی مجلس سنای امریکا گفت که پس از اعلام تصمیم واشنگتن برای خروج سربازانش از افغانستان توسط جو بایدن، رییس جمهور این کشور، بررسی پایگاه‌های احتمالی این نیروها در منطقه مورد بحث قرار گرفته است.

آستین در مورد این‌که این پایگاه‌های احتمالی امریکا در کدام کشور مستقر خواهند شد، جزئیاتی ارایه نکرده است.

وزیر دفاع امریکا اما گفته است: «ما توانایی انجام این کار را داریم و آن‌چه ما به دنبال آن هستیم، کوتاه کردن قدم‌های پیش‌رو با استقرار برخی نیروها در کشورهای همسایه افغانستان است و این کار جریان دارد.»

 چندی پیش نیویارک تایمز گزارش داده بود که وزارت دفاع امریکا در حال بررسی مجوز برای پشتی‌بانی هوایی از نیروهای افغان در صورت تهدید طالبان به تصرف کابل و یا سایر بزرگ‌شهرها پس از خروج نیروهای امریکایی است.

از سویی هم لوید آستین، وزیر دفاع امریکا در مورد حمله هواپیماهای امریکایی به حمایت از شهرهای افغانستان پس از خروج، گفته است که هیچ حدسی در مورد اقدامات احتمالی آینده نمی‌زند.

آستین خاطرنشان کرده است که مأموریت نیروهای امریکایی در افغانستان برای جلوگیری از حمله احتمالی دیگر به این کشور تمام شده است.

به گفته آستین، اکنون وظیفه پنتاگون، انتقال افراد و تجهیزات نظامی کشورش از افغانستان است.

آستین افزوده است که تلاش‌های امریکا  علیه تروریسم، از این پس بر روی عناصری متمرکز خواهد شد که می‌تواند به امریکا حمله کنند. وزیر دفاع امریکا از توانایی انجام مأموریت در برابر القاعده سخن گفت، اما از گروه طالبان به حیث تهدید علیه امریکا نام نبرد.

در همین حال، پنتاگون از ادامه حمایت امریکا از نیروهای امینتی و دولت افغانستان پس از تکمیل شدن روند خروج اطمینان داد.

به باور آستین، پشتی‌بانی از نیروهای امنیتی افغانستان با پایان یافتن حضور نظامی این کشور دشوار خواهد بود؛ زیرا توانایی نیروهای امریکایی در افغانستان کاهش خواهد یافت.

لوید آستین گفت که در حال حاضر بیش‌تر پروازها برای محافظت از نیروهای امریکایی هنگام خروج از نقاطی خارج از افغانستان انجام می‌شود.

وزیر دفاع امریکا تصریح کرد که پس از خروج سربازان، امریکا قصد دارد رابطه «خوب و مثمر» را با افغانستان حفظ کند که ادامه تمویل کمک مالی برای نیروهای امنیتی و حمایت از دولت را شامل می‌شود.

آستین تاکید کرده است که ارتش امریکا قصد دارد سفارت این کشور در کابل را  در همکاری با نیروهای امنیتی افغانستان حفظ کند.

روند خروج نیروهای امریکایی در اول ماه می آغاز و در حال حاضر این روند حدود ۵۰ درصد تکمیل شده است. هم‌زمان با این، ناتو نیز روند خروج سربازان خود را از افغانستان آغاز کرده است.

دکمه بازگشت به بالا