رییس شورای عالی صلح: تأمین صلح در موجودیت رهبری فعلی حکومت ناممکن است

۸صبح، کابل: رییس شورای عالی صلح می‌گوید که گروه طالبان در پنج سال گذشته هیچ‌گاهی حاضر نشده است که با حکومت و به خصوص رهبری فعلی دولت گفت‌وگو کند و به این ترتیب برای آوردن صلح در کشور نیاز به «تغییر» است.

 محمدکریم خلیلی، این سخنان را روز جمعه، یکم سنبله، در مراسمی به مناسبت پیوستن حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان به رهبری محمد محقق به دسته انتخاباتی «ثبات و هم‌گرایی» مطرح کرد. خلیلی تأکید کرد که مردم خواهان تغییر هستند و برای تأمین صلح نیز نیاز است تا در سطح رهبری حکومت تغییرات به وجود بیاید. رییس شورای عالی صلح که از دسته انتخاباتی عبدالله عبدالله حمایت می‌کند، گفت که ادامه مسیری که در پنج ‌سال گذشته طی شد، جنگ را در کشور برای پنج سال دیگر تمدید خواهد کرد. رییس شورای عالی صلح  از جانب دیگر حکومت را متهم کرد که از امکانات دولتی برای کمپین استفاده می‌کند و توسط اداره‌های محلی مردم را به حمایت و کمپین از تیم حاکم مجبور کرده‌اند. ادعایی که حکومت بارها آن را رد کرده است.

محمداشرف غنی، رییس جمهور کنونی و از نامزدان انتخابات ششم میزان، در تازه‌ترین اظهاراتش در یک مصاحبه تلویزیونی با «طلوع نیوز» تأکید کرده است که حکومت و شخص او خواهان برقراری صلح در افغانستان است اما صلح را به قیمتی می‌خواهد که مردم افغانستان حاضر به پرداخت آن باشند. رییس جمهور غنی هم‌چنان ضمن تأکید بر برگزاری انتخابات گفت که طالبان جزئی از شهروندان افغانستان هستند، اما صلاحیت تصمیم‌گیری در مورد سرنوشت کشور را ندارند و به این ترتیب انتخابات در زمان مقرر آن برگزار می‌شود.

از جانب دیگر، محمد محقق، سابق معاون دوم دسته انتخاباتی «صلح و اعتدال» به رهبری محمدحنیف اتمر، روز جمعه، یکم سنبله، طی یک مراسم رسمی انفصالش را از این دسته انتخاباتی اعلام و به دسته انتخاباتی «ثبات و هم‌‌گرایی» پیوست.

محمدحنیف اتمر با معاونت اول محمدیونس قانونی و معاونت دوم محمد محقق دسته انتخاباتی صلح و اعتدال را برای تصدی کرسی ریاست جمهوری تشکیل داده بود. این دسته انتخاباتی اما هم‌زمان با شروع کارزارهای انتخاباتی دچار اختلاف درونی شد و نتوانست کارزارهایش را آغاز کند.

محمد محقق اما در نشست خبری با سران دسته انتخاباتی «ثبات و هم‌گرایی» گفت که دسته انتخاباتی پیشین او به دلیل اولویت دادن به صلح از هم پاشید و به این ترتیب او از عبدالله عبدالله در انتخابات پیش‌رو حمایت می‌کند.

محمد محقق تأکید کرد که پس از این کمپین‌های انتخاباتی را گسترش می‌دهد و از مردم خواست در انتخابات ششم میزان به صورت گسترده شرکت کنند.

او از محمداشرف غنی نیز انتقاد کرد که به شیوه انحصاری حکومت می‌کند و از مردم خواست که در ششم میزان به انحصار نه بگویند.

عبدالله عبدالله، محمدکریم خلیلی، انورالحق احدی در سخنانی و عبدالرشید دوستم با ارسال پیامی در این نشست از پیوستن محقق استقبال کردند.

انتخابات ریاست جمهوری قرار است در ششم میزان برگزار شود. در این انتخابات، به شمول عبدالله و غنی، هژده نفر نامزد بودند، اما با پیوستن زلمی رسول با دسته انتخاباتی «دولت‌ساز» شمار این نامزدان به هفده نفر کاهش یافت.

کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که حدود ۹.۵ میلیون نفر واجد شرایط رأی‌دهی برای شرکت در انتخابات پیش‌رو نام‌نویسی کرده‌اند.

هزینه این انتخابات ۱۴۹ میلیون دالر تعیین شده است.

دکمه بازگشت به بالا