تهدید طالبان از به‌کارگیری مکاتب در انتخابات؛ وزارت داخله: آب از آب تکان نمی‌خورد

با آن‌که به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شش روز زمان باقی‌ مانده است، گروه طالبان به تازه‌گی به نهادهای آموزشی هشدار داده‌ است که به کمیسیون مستقل انتخابات اجازه استفاده از مراکز آموزشی به عنوان مراکز و محلات رای‌دهی در انتخابات ریاست جمهوری را ندهند. با این حال وزارت امور داخله در واکنش به این هشدار‌ها می‌گوید که این وزارت برای تأمین امنیت مراکز و محلات رای‌دهی آماده‌گی کامل دارد و به شهروندان کشور اطمینان می‌دهد که بدون کدام ترس و هراس در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.

روز چهارشنه، بیست‌وهفتم سنبله، گروه طالبان اعلامیه‌ای را به نشر رساند و از نهادهای آموزشی و تحصلی خواست که اجازه استفاده از مکاتب را به عنوان مراکز و محلات رای‌دهی به کمیسیون مستقل انتخابات ندهند. افزون بر این، در اعلامیه‌ی این گروه آمده است که «استادان، کارمندان و شاگردان» مکاتب نیز به حیث کارمند کمیسیون مستقل انتخابات انجام وظیفه نکنند.

این گروه به نهادهای تعلیمی و تحصیلی هشدار داده است در صورتی‌ که مراکز تعلمی و آموزشی را در اختیار کمیسیون مستقل انتخابات قرار دهند، مورد حملات این گروه قرار خواهند گرفت. طالبان در این اعلامیه گفته است: «این گروه نمی‌خواهد که در حملات‌شان به مردم عام، استادان، شاگردان و ادارات تعلیمی زیان جانی و مالی وارد شود.»

نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت امور داخله‌، در واکنش به این اعلامیه طالبان می‌گوید که این وزارت برای تأمین امنیت ۵ هزار و ۳۸۸ مرکز رای‌دهی آماده‌گی کامل دارد. او به ۸صبح گفت که وزارت امور داخله و سایر نهادهای امنیتی با شناسایی آسیب‌پذیری‌هایی که در انتخابات پارلمانی سال گذشته وجود داشته است، پلان‌های جامع را برای تأمین امنیت مراکز و محلات رای‌دهی طرح کرده‌ و در این انتخابات با تمام توان تأمین امنیت می‌کند.

برای تأمین امنیت انتخابات ریاست جمهوری ۷۲ هزار نیرو در سراسر کشور گماشته شده‌اند. اکنون که شش روز به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زمانی باقی‌ مانده است، سخنگوی وزارت امور داخله می‌گوید که این نیروها تا چند روز دیگر به «احضارات درجه یک» قرار می‌گیرند. آقای رحیمی به شهروندان کشور اطمینان داد که نیروهای امنیتی تدابیر ویژه‌ای را برای جلوگیری از تهدیدات امنیتی اتخاذ کرده‌اند. او از شهروندان کشور خواست که بدون کدام هراس و ترسی به پای صندوق‌های رای‌ بروند و به شکل گسترده در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو شرکت کنند.

کمیسیون انتخابات از مکاتب به عنوان مراکز رای‌دهی استفاده می‌کند

هم‌زمان با نشر اعلامیه طالبان مبنی بر استفاده نکردان از مکاتب به عنوان مراکز رای‌دهی در روز انتخابات، کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که تمامی مراکز رای‌دهی این کمیسیون در تاسیسات دولتی چون مکاتب، مساجد و کلینیک‌ها قرار دارد.

عبدالعزیز ابراهیمی، یک تن از سخنگویان کمیسیون مستقل انتخابات، در صحبت با روزنامه ۸صبح گفت که ۵ هزار و ۳۸۸ مرکز رای‌دهی در روز انتخابات در تاسیسات دولتی قرار دارند. به گفته آقای ابراهیمی، در این دور انتخابات ریاست جمهوری، بیش از ۸۰ درصد مراکز رای‌دهی در مکاتب قرار دارند.

 از سوی دیگر آقای ابراهیمی خاطر‌نشان کرد که در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری، کمیسیون مستقل انتخابات تمامی کارمندانش را به‌ طور آزاد استخدام کرده‌ است. این در حالی است که در انتخابات پارلمانی سال گذشته، بیش از ۲۰ هزار آموزگار به عنوان کارمند موقت در روزهای رای‌دهی با کمیسیون مستقل انتخابات همکاری کرده‌اند.

در عین حال وزارت معارف از تفاهم این وزارت با کمیسیون مستقل انتخابات مبنی بر استفاده کردن از مکاتب به عنوان مراکز رأی‌دهی، خبر می‌دهد. مسوولان در وزارت معارف می‌گویند که این وزارت با کمیسیون مستقل انتخابات به تفاهم رسیده‌ است تا از مکاتب به عنوان مراکز و محلات رأی‌دهی در روز انتخابات استفاده کند.

نوریه نزهت، سخنگوی وزارت معارف، به روزنامه ۸صبح گفت، به دلیل این‌که کمیسیون مستقل انتخابات به کمبود جای و محل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مواجه بود، وزارت معارف ناگزیر شد تا اجازه استفاده از مکاتب به عنوان مراکز رای‌دهی را به کمیسیون مستقل انتخابات بدهد.

این در حالی است که پیش از این وزارت معارف مخالفتش را مبنی بر استفاده کردن از مکاتب به عنوان مراکز رای‌دهی اعلام کرده بود. این وزارت از کمیسیون مستقل انتخابات خواسته بود که درباره استفاده از مکاتب به عنوان مراکز رای‌دهی، تجدید نظر کند.

اکنون نوریه نزهت، سخنگوی این وزارت می‌گوید با وجودی‌ که بارها از کمیسیون مستقل انتخابات خواسته‌اند تا به جای مکاتب طرح بدیل را در نظر گیرد، اما کمیسیون انتخابات تا اکنون به دلیل نداشتن جای مناسب، خواست این وزارت را نپذیرفته است. با این حال خانم نزهت تصریح کرد که این وزارت بر اساس قانون انتخابات مکلف شده است تا برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سهولت ایجاد کند و از این رو مراکز تعلیمی را در اختیار کمیسیون مستقل انتخابات قرار داده است تا از مکاتب به عنوان مراکز رای‌دهی استفاده کند.

در ماده نهم قانون انتخابات به صراحت گفته شده است که تمامی ادارات دولتی، غیر‌دولتی و احزاب، ایتلاف‌های سیاسی و جمعیت‌ها مکلف‌اند که در پروسه انتخابات با کمیسیون‌های انتخاباتی و کمیته رسانه‌های این کمیسیون‌ها همکاری کنند.

از سوی دیگر، سخنگوی وزارت معارف، از تهدیدات گروه طالبان ابراز نگرانی کرد. او گفت که با توجه به انتخابات پارلمانی سال گذشته، نگرانی‌هایی مبنی بر آسیب رساندن به مکاتب از سوی گروه طالبان وجود دارد. در انتخابات پارلمانی سال گذشته گروه طالبان، وزارت معارف را به دلیل همکاری با کمیسیون مستقل انتخابات در کنار تهدیدات امنیتی، حدود ۴۳ میلیون افغانی به این وزارت زیان مالی رسانده‌ بود.

علی‌رغم این تهدیدها، خانم نزهت تصریح کرد که وزارت داخله بر تأمین امنیت مکاتب به این وزارت تعهد داده‌ است. به گفته او، وزارت امور داخله به این وزارت اطمینان داده است به مکاتبی که مراکز و محلات رای‌دهی قرار دارند،‌ توجه جدی کند.

قرار است انتخابات ریاست جمهوری سال جاری در ششم میزان برگزار شود. در این دور انتخابات ۹ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۲۸۳ رای‌دهنده نام‌نویسی کرده‌اند. این رای‌دهنده‌گان قرار است در ۵ هزار و ۳۸۸ مرکز رای‌دهی به پای صندوق‌های رای بروند. آن‌چنانی‌ که کمیسیون مستقل انتخابات می‌گویند، ۸۰ درصد مراکز رای‌دهی در مکاتب قرار دارند.

دکمه بازگشت به بالا