ادعای «لت وکوب» رییس فناوری دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات توسط مولانا عبدالله

بعضی از مسوولان و ماموران کمیسیون مستقل انتخابات در صبحت با ۸صبح مولانا محمدعبدالله کمیشنر این کمیسیون را به لت‌وکوب محمد کبیر پناهی متهم کردند. محمد کبیر پناهی رییس فناوری معلوماتی کمیسیون مستقل انتخابات است. ریاست دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات نیز تأیید می‌کند که مولانا محمدعبدالله با رییس فناوری معلوماتی دارالانشا برخورد «فزیکی» داشته است.

این اتفاق روز پنج‌شنبه، چهاردهم سنبله رخ داده است. محمدکبیر پناهی، رییس فناوری معلوماتی دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات نیز موضع ریاست دارالانشا را تأیید می‌کند و می‌گوید که گزارش مفصل برخورد مولانا محمد عبدالله را به دارالانشای برای تصمیم‌گیری فرستاده است. او هرچند توضیحات بیش‌‎تر در این مورد نداد اما تصریح کرد که هر آن‌چه دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات در این باره گفته است، صحت دارد.

به این ترتیب، دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات روز جمعه، پانزدهم سنبله، یک نشست «اضطراری» در پیوند به این موضوع برگزار کرده است. حبیب‌الرحمان ننگ، رییس دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات به روزنامه ۸صبح گفت که براساس گزارش محمدکبیر پناهی به دارالانشا، مولانا محمد عبدالله، کمیشنر این کمیسیون با رییس فناوری معلوماتی دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات برخورد فزیکی داشته است و به همین دلیل یک نشست اضطراری در دارالانشا با حضور رییسان مربوط به آن برگزار شده بود و بحث مفصل در این باره صورت گرفته است. ننگ هم‌چنان گفت که تاکنون تصمیم نهایی در این مورد گرفته نشده است اما تلاش می‌شود که این تصمیم تا پایان روز شنبه، شانزدهم سنبله، نهایی شود. رییس دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات به تأکید گفت که عمل انجام شده را تقبیح می‌کند و خواهان پی‌گیری این موضوع از مجرای قانونی آن است. اما یک منبع دیگر تأیید می‌کند که در جلسه اضطراری فیصله شده تا موضوع «لت‌وکوب و اهانت» به آقای پناهی به لوی‌سارنوالی معرفی شود.

مولانا محمد عبدالله که متهم به برخورد «فزیکی» با رییس فناوری معلوماتی کمیسیون مستقل انتخابات است، انجام این عمل از سوی خودش را رد می‌کند. او تأیید می‌کند که روی مسأیل کاری در این مورد گفت‌وگو داشته است، اما کسی را لت‎وکوب نکرده است. رییس دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات و چند منبع دیگر به روزنامه ۸صبح به صراحت گفته است که مولانا عبدالله با کبیر پناهی برخورد فزیکی داشته است.

ماجرا از کجا آغاز شد؟

کمیسیون مستقل انتخابات در گذشته پنج معاون سخنگو داشت که بر اساس حکم ریاست جمهوری به این سمت‌ها گماشته شده بودند. اما کبرا رضایی، یک تن از این معاونان از سمتش استعفا داده/ منفک شده و گفته می‌شود که به خارج از کشور رفته است. معاونان سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات سال گذشته و در جریان انتخابات پارلمانی به این سمت معرفی شده بودند.

با این حال، ریاست دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات تأیید می‌کند که این «برخورد» فزیکی، پس از اختلاف‌ها و «رقابت» میان محمدحنیف دانشیار و مولانا محمد عبدالله از کمیشنران این کمیسیون بر سر نحوه گزینش معاون سخنگوی تازه برای کمیسیون مستقل انتخابات به میان آمده است.

حبیب‌الرحمان ننگ، به روزنامه ۸صبح گفت که مولانا محمد عبدالله از ریاست منابع بشری و رییس فناوری معلوماتی دارالانشای  این کمیسیون خواسته بود که بست معاونت سخنگو را به اعلان بگذارند، اما محمدحنیف دانشیار با آن مخالفت کرده بود. ننگ توضیح داد که «رقابت» میان دو کمیشنر سبب بروز برخورد فزیکی مولانا عبدالله با رییس فناوری معلوماتی شده است. آن‌چنانی که رییس دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید، بست معاونت سخنگوی به پیشنهاد و فشار یک کمیشنر به اعلان رفته و به پیشنهاد و فشار کمیشنر دیگر دوباره حذف شده است.

حبیب‌الرحمان ننگ گفت که «اصولاً» بست معاونت سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات به رقابت آزاد گذاشته نمی‌شود و بر اساس فرمان ریاست جمهوری و پیشنهاد این کمیسیون مقرر می‌شود. او در عین حال گفت که نسبت به این رقابت و اختلاف دو کمیشنر «شدیداً» اعتراض کرده و این اقدام را خلاف مسوولیت‌های اعضای کمیسیون می‌داند. به گفته‌ی ننگ، بخش اداری مربوط به دارالانشا می‌شود و هر نوع مداخله در امور آن غیرقانونی است.

از جانب دیگر، مولانا محمدعبدالله در صحبت با روزنامه ۸صبح، ضمن این‌که برخورد «فزیکی» را رد می‌کند، تأکید دارد که بر اساس کارشیوه‌های انتخاباتی هر بست‌ کمیسیون مستقل انتخابات باید به اعلان گذاشته شود، اما یک شمار افرادی که شناسایی نشده‌اند، مانع این روند می‌شوند و می‌خواهند افراد را بر اساس تعلقات قومی و شخصی در بست‌های کمیسیون معرفی کنند. او این نوع برخورد را با اداره «کشنده» توصیف کرد.

این کمیشنر کمیسیون مستقل در ادامه گفت، یک بست که قبلاً به اعلان گذاشته بود، دو روز بعد از آن از سایت حذف شد. بر اساس آن‌چه دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات گفته است، بست به اعلان گذاشته مربوط معاونت سخنگو بوده است. مولانا محمد عبدالله می‌گوید که تنها بدون درگیری فزیکی، علت اعلان حذف بست معاون سخنگو را پرسیده است و نیز در این مورد هشدار داده است، در صورتی که این موارد در آینده بدون دلیل تکرار شود، «هم تفتیش را به جانش روان می‌کنم و هم خودم با جمع محافظین گرفته راس به لوی‌سارنوالی تسلیم می‌کنم.»

در همین حال، محمدحنیف دانشیار، عضو کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که مسأله اختلاف میان او و مولانا عبدالله نبوده است. او ادعا می‌کند که مولانا محمد عبدالله رییس فناوری تکنولوژی معلوماتی دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات را مورد لت‌وکوب و حتا توهین قومی قرار داده است، اما شاهد مستقیم این لت‌وکوب نبوده و گزارش آن را از دارالانشا دریافته است. به ادعای او، محافظان مولانا عبدالله با فشار و ارعاب محمدکبیر پناهی را به دفترش برده‌اند و سپس مورد لت‌وکوب قرار داده است.

این عضو کمیسیون مستقل انتخابات گفت این ماجرا پس از آن آغاز شد که مولانا عبدالله از منابع بشری خواسته بود تا بستی را که «قابل اعلان نبوده»، به اعلان بسپارد، اما دارالانشا، از رییس فناوری معلوماتی خواسته است که این بست قابل اعلان نیست، باید از سایت حذف شود. به گفته او، پس از حذف این اعلان، مولانا عبدالله، محمدکبیر پناهی را مورد لت‌وکوب قرار داده است. او تصریح کرد که به این مسأله رسیده‌گی خواهد شد و کمیسیون مستقل انتخابات روز شنبه در این مورد تصمیم خواهد گرفت.

چگونه‌گی استخدام کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات در گذشته نیز خبرساز و جنجالی شده بود. مولانا محمد عبدالله در سی‌ام جوزای امسال اعلام کرد که اطرافیان محمداشرف غنی و حلقاتی در ارگ ریاست جمهوری در تبانی با دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات در امور تقرر کارمندان انتخاباتی، مداخله می‌کنند.

هم‌چنان حبیب‌الرحمان ننگ، رییس دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات در صحبت با روزنامه ۸صبح گفته است که در گزینش کارمندان این کمیسیون بیش‌تر از آن‌که حکومت و دیگر نهادها مداخله کنند، کمیشنران بر حال این کمیسیون دخالت دارند. تا جایی که به گفته‌ی حبیب‌الرحمان ننگ،۵۰ درصد گزینش‌ کارمندان این نهاد در نتیجه مداخله اعضای این کمیسیون صورت گرفته است.

دکمه بازگشت به بالا