صدمین سال‌روز استقلال؛ خانه‌ها تاریک و جاده‌ها روشن است

حسیب بهش

هم‌زمان با جابه‌جایی نورافگن‌ها به پیش‌واز از تجلیل صدمین سال‌روز جشن استقلال در شهر کابل، انتقادهای از پرچاوی برق نیز افزایش یافته است. شماری از شهروندان با انتقاد از جابه‌جایی چراغ‌ها در سطح شهر،‌ از شرکت برشنا می‌خواهند که به پرچاوی برق در سطح شهر کابل نیز توجه کند.

شماری از باشنده‌گان کابل با انتقاد از پرچاوی برق در جریان روزهای گرم تابستان، می‌گویند که نیاز است تا حکومت به جای «چراغان کردن شهر»، به مشکلات شهروندان نیز توجه کنند. آنان می‌افزایند که در جریان روز برای سه تا چهار ساعت برق ندارند.

عبدالرحمن، باشنده ناحیه هشتم کابل می‌گوید که برق‌ آنان برای چند ساعتی در جریان روز قطع می‌شود و مجبور اند که گرمای شدید تابستان را تحمل کنند. او از نصب نورافگن‌های تزیینی در کنار جاده‌ها انتقاد می‌کند و می‌گوید که شرکت برشنا با نادیده گرفتن نیازهای جدی شهروندان در فصل تابستان، تزیین جاده‌‌ها را بر خواسته‌ آنان ترجیح داده است.

عبدالقادر، باشنده ناحیه هژده‌هم شهر کابل است. وی نیز از پرچاوی برق در جریان روز شکایت دارد و می‌گوید که برق‌ آنان در گرمای روز برای مدت زیادی پرچاو می‌شود. او افزود که جریان برق آنان در فصل زمستان نیز با سکته‌گی روبه‌رو می‌شود. عبدالقادر می‌گوید که این موضوع را بارها از طریق تماس تلفنی با نهادهای مسوول مطرح کرده است،‌ اما هنوز این مشکل آنان رفع نشده است.

این در حالی است که ماه گذشته، شماری از شهروندان در ناحیه سیزدهم کابل از میزان بالای پرچاوی برق در این ناحیه شکایت داشتند. به گفته آنان،‌ شهروندان در جریان روز برای ساعات معدودی از برق شهری مستفید می‌شوند.

پیش از این، شرکت برشنا اعلان کرده بود که شهر کابل با کمبود ۶۶ میگاوات برق روبه‌رو است. به گفته مسوولان این شرکت، بالا رفتن تقاضا برای مصرف بیش‌تر انرژی برق، شهر کابل با کمبود برق مواجه شده است.

«نورافگن‌ها باعث پرچوی نمی‌شود»

در همین حال، مسوولان در شرکت برشنا می‌گویند که نورافگن‌ها برای ارج‌گذاری از روز ملی در جاده‌های کابل جابه جا شده و با توجه به داشتن «مصرف کم‌تر»، باعث پرچاوی نمی‌شود.

وحیدالله توحیدی، سخنگوی شرکت برشنا می گوید که این روند از ۱۸ اسد آغاز شده است و آنان حدود یک هزار نورافگن را در سراسر شهر کابل جابه‌جا کرده‌اند. او افزود که این نورافگن‌ها برای ارج‌گذاری از صدمین سال‌روز استقلال کشور جابه‌جا شده است و پس از برگزاری این جشن، از سطح شهر جمع‌آوری خواهد شد.

در همین حال، آقای توحیدی می‌گوید که این نورافگن‌ها به نسبت به سایر نورافگن‌های عادی، مصرف کم‌تری دارد و باعث پرچوی در جریان برق روزمره شهروندان نمی‌شود. وی علاوه کرد: «این نورافگن‌ها ال‌ای‌دی است و مصارف بلند ندارد. اگر هر دانه آن را ۵۰ وات حساب کنیم، ۲۰ دانه آن در یک ساعت، یک کیلووات برق را مصرف می‌کند.»

وی اضافه کرد که با توجه به مستفید شدن بیش از ۵۰۰ هزار خانواده خانوده از برق در سطح شهر کابل،‌ استفاده از ایرکندیشن‌، داش‌های برقی و بایلر باعث مصارف بیش‌تری دارد. آقای توحیدی هم‌چنان افزود که مصارف نورافگن‌های جابه‌جا شده در کنار جاده‌های کابل،‌ از شبکه شهری شهرداری کابل و ادارات دولتی نزدیک تأمین می‌شود. وی اضافه کرد که این نورافگن‌ها هنگام پرچاوی برق در نواحی شهر کابل، خاموش می‌شوند.

پیش از این، مسوولان در شرکت برشنا هدف از پرچاوی جریان برق در شهر کابل، جلوگیری از وارد آمدن آسیب به تأسیسات برق عنوان کرده بودند. آنان گفته بودند که پرچاوی برق در شهر کابل، نوبتی است و هدف از نوبت کردن پرچاوی برق را، رعایت عدالت و دست‌رسی هم‌سان مردم به انرژی برق خوانده بودند.

انتقادهای از پرچاوی برق در حالی بالا گرفته است که شرکت برشنا پیش از این از مردم خواست برای دسترسی دوامدار به انرژی برق، میزان مصارف خود را پایین بیاورند. آنان از شهروندان خواسته بودند که برای کاهش «فشار» بر لین‌ها و تأسیسات برق، به صورت هم‌زمان از چند وسیله برقی استفاده نکنند.

برق شهر کابل در فصل سرما نیز با قطع و وصل بسیاری روبه‌رو می‌شود. احتمال می‌رود که شرکت برشنا برای مدیریت این وضعیت، برق کابل را در فصل زمستان نیز نوبتی و جیره‌بندی کند.

دکمه بازگشت به بالا