شمار کسانی که در پی بحران اقتصادی و سیاسی از ونزویلا گریختهاند به بیش از چهار میلیون نفر رسیده است. سازمانهای بینالمللی مهاجرت و پناهندهگان ملل متحد در یک بیانیه مشترک، این رقم را نگرانکننده توصیف کردهاند. این دو نهاد زیر مجموعه سازمان ملل متحد تأکید کردهاند که پناهجویان و مهاجران ونزویلا در کشورهای میزبان به کمکهای فوری نیاز دارند.
رادیو فردا به نقل از این بیانیه گزارش داده است که گریز شهروندان ونزویلایی از سرزمین خود «بزرگترین مهاجرت در تاریخ اخیر امریکای لاتین و حوزه کارائیب» است. همچنان سرعت این مهاجرت «سرسامآور» خوانده شده است.
طبق اعلام سازمان ملل متحد، تنها از نوامبر سال 2018 یک میلیون نفر ونزویلا را ترک کردهاند؛ در حالی که اواخر سال 2015 شمار مهاجران و پناهندهگان ونزویلایی حدود 695 هزار نفر بود.
بر اساس این گزارش، اکثریت پناهجویان ونزویلایی در امریکای لاتین به سر میبرند. در کلمبیا 1 میلیون و 300 هزار نفر پناهنده شدهاند. پرو از 768 هزار پناهجوی ونزویلایی میزبانی میکند. به همین شکل، در شیلی، اکوادور، برازیل و ارجنتاین بیش از 100 هزار پناهجو زندهگی میکنند.
گزارش شده است که روزانه بین سه تا پنج هزار نفر ونزویلا را ترک میکنند. سازمان ملل متحد پیشتر از کشورهای میزبان خواسته بود تا مهاجران ونزویلایی را به کشورشان برنگردانند.
ونزویلا در بحران عمیق اقتصادی و سیاسی به سر میبرد. خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت ونزویلا، خواستار کنارهگیری نیکلاس مادورو از قدرت است.
در جنگ قدرت در ونزویلا، امریکا و کشورهای اروپایی از گوایدو حمایت میکنند. مادورو اما از حمایت روسیه، چین، ایران و کوریای شمالی برخوردارد است.