«انجمن عالی نویسندهگان» در بامیان ایجاد شد

۸صبح، بامیان: «انجمن عالی نویسندهگان بامیان» که به تازهگی به ابتکار ریاست اطلاعاتوفرهنگ و توسط نویسندهگان این ولایت ایجاد شده است، رسماً اعلام موجودیت کرد.
اسحاق موحد، رییس اطلاعاتوفرهنگ بامیان، روز پنجشنبه، هفدهم سرطان، در نشست افتتاحیه این انجمن گفت، از آنجاییکه بامیان یک شهر فرهنگی نسبتاً جوان است، لازم بود تا انجمن نویسندهگان ایجاد شود. آقای موحد افزود که این انجمن بهعنوان یک چتر واحد برای تمامی نویسندهگان و فعالیتهای فرهنگی- نشراتی در بامیان خواهد بود.
در حال حاضر، ۱۵ نفر در رهبری انجمن و همینطور حدود ۶۵ تن از نویسندهگان بامیان در آن عضویت دارند.
به نقل از رییس اطلاعاتوفرهنگ، بهزودی فعالیتهای انجمن در قالب یک پلان جامع سالانه آغاز میشود و در زمینههای خلق آثار و نشر مطالب در نشریهی مخصوص کار خواهد کرد.
طبق گفتهی موحد، احتمالاً نشریه دولتی بامیان در اختیار این انجمن قرار داده شود و نویسندهگان میتوانند بهگونه بیطرفانه فعالیت کنند.
همینطور ریاست اطلاعاتوفرهنگ در نظر دارد تا «شورای عالی فرهنگی» را نیز در این ولایت ایجاد کند.
در همین حال، عبدالرحیم اخلاقی، رییس دانشگاه خصوصی «بامیکا» در بامیان ضمن استقبال از ایجاد این انجمن گفت که دوام کار انجمن با چالشهایی مواجه خواهد شد و هیأت رهبری و اعضای آن باید در این زمینه بیشتر توجه داشته باشند.
به گفتهی اخلاقی، در بسیاری موارد نبود دیدگاه استراتژیک و پروژهای بودن فعالیتها سبب میشود تا چنین تشکلها مدتی پس از اعلام موجودیت، منحل شود و از فعالیت باز بماند.
اخلاقی همچنان افزود که این انجمن نباید به هیچ جریان سیاسی وابسته شود؛ بلکه فعالیتاش را مستقلانه و بیطرفانه انجام دهد.
اما اسحاق موحد، رییس اطلاعاتوفرهنگ بامیان گفت که بهمنظور دوامدار بودن فعالیتهای انجمن، تلاش خواهد شد تا در آینده یک مکان مناسب از سوی دولت در اختیار این انجمن قرار داد شود.
علی جوادی، رییس انجمن عالی نویسندهگان بامیان نیز ماندگاری و پایدار بودن فعالیتها را وابسته به ارادهی تمامی اهل قلم و نخبهگان این ولایت دانست. به گفتهی جوادی، در حال حاضر، نویسندهگی در بامیان دچار آشفتهگی است و این انجمن سعی خواهد کرد تا زمینههای بارور شدن جامعه نویسندهگی را میسر کند.
جوادی تأکید کرد که این به معنای اعمال محدودیت و سانسور نه؛ بلکه فقط زمینهسازی برای مسایل مربوط به نویسندهگی و همکاری با نویسندهگان تازهکار میباشد.
آقای جوادی افزود، نخست مشکلاتی که در حوزهی نویسندهگی در بامیان وجود دارد، شناسایی و پس از آن کار اصلی آغاز خواهد شد.
طبق معلومات جوادی، کمیتههایی زیر نامهای مختلف از جمله آموزش نویسندهگی، نقد ادبی، آموزش اوزان شعری، کمیته طبع و نشر آثار، کمیتهی نظارت از آثار و زمینهسازی برای چاپ و کمیتهی نشرات حوزههای کاری این انجمن را تشکیل میدهند.
رییس انجمن تأکید کرد که برای رسیدن به تمامی اهداف تعیین شده، نیاز به منابع و امکانات است و هیأت رهبری انجمن در آینده در زمینه جلب توجه کمکهای مالی نیز تلاش خواهد کرد.