8صبح، کابل: گروه طالبان این بار شرکت مخابراتی «سلام» را هدف نظامی خود اعلام کرده و گفته است که با مشتریان این شرکت نیز برخورد خواهد کرد.
گروه طالبان در اعلامیهای که آن را به کمیسیون کنترل تنظیم موسسات و شرکتهای این گروه نسبت داده، گفته است که شرکت مخابراتی سلام پس از هشدارهای مکرر «هنوز هم به سرپیچی از اصول کمیسیون مذکور دوام میدهد» و پس از این مراکز و پایههای این شرکت مخابراتی را هدف نظامی اعلام میکند.
گروه طالبان همچنان تأکید کرده است، فایبری را که شرکت مخابراتی سلام برای انترنت در زمین فرش کرده، قطع خواهد کرد و با کارمندان و وسایط این شرکت همانند «ارگان استخباراتی» برخورد میکند.
طالبان تذکر دادهاند با کسانی که از سیم کارت شرکت سلام استفاده میکنند و در صورتی که این سیم کارتها از نزدشان به دست آیند، برخورد خواهد کرد.
گروه طالبان شرکت مخابراتی سلام را متهم کرده که برای «اداره کابل و امریکاییها» فعالیت استخباراتی انجام میدهد و معلومات محرم را از طریق تماسهای مخابراتی جمعآوری و به «شبکههای استخباراتی» میسپارد.
از جانب دیگر، وزارت امور داخله میگوید که گروه طالبان نه تنها برای شرکت مخابراتی سلام، بلکه برای همه مردم افغانستان یک تهدید به شمار میرود و نیروهای امنیتی در تلاش است تا با تهدیدات این گروه مقابله کنند. نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت امور داخله، به روزنامه 8صبح گفت که نیروهای امنیتی روی رفع و دفع تهدید گروه طالبان به شرکت مخابراتی سلام و مشتریان آن کار میکنند. به گفته او، این تهدیدات نشان میدهد که گروه طالبان با «مردم افغانستان دشمنی دارد.»
شرکت مخابراتی سلام یک شرکت دولتی است. این شرکت در ساحاتی که گروه طالبان برای فعالیت شبانه شبکههای مخابراتی محدویت وضع کرده است، نیز فعالیت میکند. در آخرین مورد که گروه طالبان شبکههای مخابراتی خصوصی را تهدید کرده بود تا در ولایت بلخ شبانه فعالیت نکند، شرکت مخابراتی سلام در این ولایت به فعالیت خود ادامه داده بود.
این در حالی است که براساس معلومات ادارهی تنظیم خدمات مخابراتی، اترا، تنها در پنج ولایت، شرکتهای خصوصی مخابراتی به صورت کامل فعالیت شبانهروزی دارند و در ۲۹ ولایت دیگر، فعالیت این شرکتها به دلیل تهدیدات طالبان با محدودیتهایی روبهرو و در برخی از ولسوالیهای این ولایتها فعالیت شبانه این شرکتها متوقف است.
بر اساس گزارشهای شرکتهای مخابراتی عرضهکننده خدمات موبایل که اترا رسیده، از مجموع شش هزار و ۸۶۵ آنتن مخابراتی در سراسر کشور، فعالیت ۶۲۲ سایت مخابراتی در شب متوقف میشود. برخی از این شمار آنتن مخابراتی از پنج سال به اینسو و شماری دیگر در جریان یکی – دو سال اخیر با وضع محدودیت فعالیت شبانه روبهرو شدهاند.
ولایتهای کندز، فاریاب، بلخ، بغلان، هرات، هلمند غزنی، جوزجان، پکتیا و وردک از شمار ولایتهاییاند که همین اکنون در شب بیشترین آنتنهای مخابراتی شرکتهای خصوصی در آنها، غیر فعال است.