بانک جهانی از گسترش فقر در افغانستان ابراز نگرانی کرد

۸صبح، کابل: بانک جهانی از گسترش فقر در افغانستان ابراز نگرانی کرده و افزوده است که شماری از کشورهای منطقه، به‌ویژه این کشور با بحران اقتصادی روبه‌رویند.

بانک جهانی روز سه‌شنبه، ۱۶ جوزا، با نشر گزارش سالانه‌اش در مورد وضعیت اقتصادی کشور‌های جنوب آسیا گفته که بحران در افغانستان سبب کاهش رشد اقتصادی در این کشور شده است.

این بانک در گزارشش از فقر گسترده در افغانستان که تقریباً تمام جمعیت کشور را در بر گرفته، ابراز نگرانی کرده ‌است.

به گفته بانک جهانی، برخی از اقتصادهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان متحمل شوک‌های داخلی قابل توجهی شده‌اند و بحران‌های عمیق همچنان رشد آن‌ها را تضعیف می‌کند.

بر بنیاد این گزارش، ممکن است رشد اقتصادی افغانستان در سال ۲۰۲۳ به ۵.۹ درصد و سپس در سال ۲۰۲۴ به ۵.۱ درصد کاهش یابد.

گزارش این بانک افزوده که چشم‌انداز اقتصادی در افغانستان با بازگشت جریان کمک‌ها تثبیت شده است و انتظار می‌رود رشد تولید در دو سال آینده مثبت شود.

در این گزارش همچنان تذکر داده شده است که رشد اقتصاد جهانی از ۳.۱ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۲.۱ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش خواهد یافت.

آجی بانگا، رییس بانک جهانی گفته است: «مطمین‌ترین راه برای کاهش فقر و گسترش رفاه از طریق اشتغال است و رشد کندتر ایجاد شغل را بسیار دشوارتر می‌کند.»

نگرانی این نهاد بین‌المللی در حالی مطرح می‌شود که پیش از این اوچا گفته بود که شمار نیازمندان در افغانستان از ۲۸.۳ میلیون تن به ۲۸.۸ میلیون تن افزایش یافته است.

به گفته این نهاد، افغانستان بدترین بحران بشردوستانه را در جهان تجربه می‌کند و بیش از دو سوم جمعیت افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

پس از روی‌کارآمدن طالبان در افغانستان بیکاری افزایش چشم‌گیری داشته و‌ این موضوع سبب گسترش دامنه فقر نیز شده است.

بیش‌تر بخوانید:

اوچا: بیش از دو سوم جمعیت افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند

اوچا: شمار نیازمندان در افغانستان به ۲۸.۸ میلیون تن افزایش یافته است

دکمه بازگشت به بالا