سفیر امریکا به طالبان: هم صلح می‌خواهید و هم به تاسیسات عامه حمله می‌کنید!

۸ صبح، کابل: سفیر امریکا با اشاره به تهدید طالبان مبنی بر هدف قرار دادن تاسیسات شبکه مخابراتی سلام گفته که این گروه از یک سو خواستار صلح اند اما از سوی دیگر شبکه‌های مخابراتی را هدف قرار می‌دهند.

جان بس، سفیر امریکا در کابل در توییترش نوشت: «طالبان می‌گویند که صلح می‌خواهند و برای یک توافق که راه مذاکرات را هموار می‌سازد نزدیک شده‌اند؛ اما همزمان با این، شبکه‌های مخابراتی و دیگر تاسیساتی که مورد استفاده مردم افغانستان هستند را ویران می‌کنند.»

او کنایه‌آمیز به طالبان گفته که «ما و شریکان افغان ما باید به طالبان گوش فرادهیم و یا عمل آنان را ببینیم.»

گروه طالبان پیش از این در خبرنامه‌ای گفته که شرکت دولتی مخابراتی سلام به عنوان هدف نظامی این گروه تعیین شده و تاسیسات، کارمندان و حتا مشتریان آن هدف قرار خواهد گرفت.

گروه طالبان هم‌چنان تأکید کرده است، فایبری را که شرکت مخابراتی سلام برای انترنت در زمین فرش کرده، قطع خواهد کرد و با کارمندان و وسایط این شرکت همانند «ارگان‌ استخباراتی» برخورد می‌کند.

پس از هشدار طالبان به شبکه مخابراتی سلام، جنگجویان این گروه روز گذشته یک پایه مخابراتی سلام را در ولسوالی نرخ میدان وردک و یک مرکز خدماتی این شبکه را در شهر خوست مورد حمله قرار داده و تخریب کرده‌اند.

پس از آن‌که گروه طالبان شرکت دولتی مخابراتی سلام را به عنوان هدف نظامی این گروه اعلام کرد، سرپرست وزارت مخابرات و تکنولوژی معلوماتی گفت که هیچ تهدیدی مانع فعالیت شرکت مخابراتی سلام نمی‌شود و این شرکت همانند گذشته به فعالیت‌هایش ادامه خواهد داد.

سلام یگانه شرکت مخابراتی دولتی است که در بیشتر ولایت‌ها به خصوص ولسوالی‌ها و نقاط دوردست کشور خدمات مخابراتی را به شهروندان فراهم می‌کند.

هم‌اکنون شش شرکت مخابراتی خدمات تلفن همراه و انترنت را در کشور فراهم می‌سازند. بسیاری از شرکت‌های خصوصی به دلیل تهدید طالبان فعالیت شبانه شان را در مرکزهای ولایت‌ها محدود می‌سازند.

 براساس معلومات اداره‌ی تنظیم خدمات مخابراتی، اترا، تنها در پنج ولایت، شرکت‌های خصوصی مخابراتی به صورت کامل فعالیت شبانه‌روزی دارند و در ۲۹ ولایت دیگر، فعالیت این شرکت‌ها به دلیل تهدیدات طالبان با محدودیت‌هایی روبه‌رو و در برخی از ولسوالی‌های این ولایت‌ها فعالیت شبانه این شرکت‌ها متوقف است.

بر اساس گزارش‌های شرکت‌های مخابراتی عرضه‌کننده خدمات موبایل، از مجموع  شش هزار و ۸۶۵ آنتن مخابراتی در سراسر کشور، فعالیت ۶۲۲ سایت مخابراتی در شب متوقف می‌شود. برخی از این شمار آنتن مخابراتی از پنج سال به این‌سو و شماری دیگر در جریان یکی – دو سال اخیر با وضع محدودیت فعالیت شبانه روبه‌رو شده‌اند.

ولایت‌های کندز، فاریاب، بلخ، بغلان، هرات، هلمند غزنی، جوزجان، پکتیا و میدان‌وردک از شمار ولایت‌هایی‌اند که همین اکنون در شب بیش‌ترین آنتن‌های مخابراتی شرکت‌های خصوصی در آن‌ها، غیر فعال است.

دکمه بازگشت به بالا