مجلس نمایندهگان امریکا از خلیلزاد خواست در باره توافقنامه این کشور با طالبان توضیح بدهد

۸صبح، کابل: کمیته روابط خارجی مجلس نمایندهگان امریکا از زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه این کشور در امور صلح افغانستان خواسته است که در یک نشست ویژه و علنی درباره توافقنامهای که قرار است میان امریکا و طالبان به امضا برسد، وضاحت دهد.
«ایلیوت ال. انجل»، رییس این کمیته، روز پنجشنبه، چهاردهم سنبله، در نامهای عنوانی زلمی خلیلزاد، از او خواست در مورد پیامدهای احتمالی توافقنامه امریکا با طالبان به مجلس نمایندهگان توضیح دهد. او گفته است که متن توافقنامه در اختیار مقامهای دولت دونالد ترمپ قرار گرفته است.
در این نامه تصریح شده است که مردم افغانستان و امریکا میخواهند، بدانند که راهبرد امریکا برای افغانستان چیست.
رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندهگان امریکا همچنین گفته است که این مجلس میخواهد مطمین شود که امریکا توافقنامه صلح را امضا میکند، نه توافقنامه خروج سربازانش را از افغانستان.
زلمی خلیلزاد در سمت نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان پیشتر نیز دستکم دو بار به مجلس نمایندهگان امریکا خواسته شده بود، اما او در این مجلس حضور نیافته است. در نوبت اما متن نامه رییس کمیته روابط خارجی کانگرس امریکا تند است و نیز از اقدامات بعدی در صورت عدم حضور زلمی خلیلزاد برای پاسخدهی هشدار داده شده است.
خلیلزاد به تازهگی گفته است که متن توافقنامه امریکا با طالبان تهیه شده است، پس از تأیید دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا به امضا خواهد رسید.
هفته گذشته حکومت افغانستان نیز اعلام کرد که در جریان جزئیات اساسی متن توافقنامه امریکا با گروه طالبان قرار گرفته و آن را بررسی میکند. خلیلزاد، متن توافقنامه را به رهبران حکومت وحدت ملی تنها «نشان داده» است.
به دنبال آن، حکومت افغانستان موضع خود را نسبت به توافقنامه امریکا و طالبان که قرار است با تأیید دونالد ترمپ اجرایی شود، اعلام کرد. صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری، روز چهارشنبه، سیزدهم سنبله، در یک رشته توییتها، نگرانی حکومت را نسبت به «پیآمدها و خطرات ناگوار» توافقنامه امریکا و طالبان اعلام کرد و خواستار وضاحت در باره این توافقنامه شد.
از سویی هم مجله تایم از عدم تمایل مایک پومپئو، وزیر امور خارجه امریکا، به امضای توافقنامه صلح با طالبان خبر داد. به گزارش تایم، خطر بالای به هم خوردن این توافقنامه و ناپایبندی طالبان به آن از جمله علتهای بیمیلی پومپئو به امضای آن است. وزارت خارجه امریکا به این گزارش واکنش نشان نداده است.