اتحادیه‌ی تالارهای عروسی: امنیت برگزاری محافل عروسی تأمین شود

حسیب بهش

اتحادیه تالارهای عروسی شهر کابل پس از افزایش حملات بر تالارهای عروسی، از حکومت می‌خواهد که امنیت تالارهای آنان را در جریان برگزاری مراسم عروسی تأمین کند. به گفته‌ی مالکان تالارهای عروسی، آنان در خصوص امنیت برگزاری محفل عروسی و شرکت‌کننده‌گان آن، نگران‌اند.

اعضای اتحادیه تالارهای عروسی شهر کابل در نشستی از حکومت می‌خواهند که امنیت برگزاری مراسم عروسی را تأمین کند. محمدنادر قرغه‌ای، رییس این اتحادیه افزود که حملات بر تالارهای عروسی،‌ آنان را در خصوص امنیت محافل عروسی شهروندان، نگران ساخته است. آقای قرغه‌ای گفت که آنان قرار است خواسته‌های‌شان را در نشستی با مسوولان نیروهای مطرح کنند. وی می‌گوید که بر اساس قانون اساسی، حکومت مکلف است که امنیت سرمایه‌گذاران را تأمین کند.

در همین حال،‌ رییس اتحادیه تالارهای عروسی کابل می‌گوید که هیچ دستوری مبنی بر توقف موقتی محافل عروسی را از سوی نهادهای امنیتی دریافت نکرده‌اند. پیش از این، شایعاتی مبنی بر صدور دستور نیروهای امنیتی مبنی توقف موقتی امور تالارهای عروسی در رسانه‌های اجتماعی مطرح شده بود که مسوولان در وزارت داخله نیز آن را بی‌اساس خواندند.

این خواست مالکان تالارهای عروسی در کابل در حالی مطرح می‌شود که حمله بر محفل عروسی در تالار عروسی «شهر دبی» جان بیش از ۶۳ نفر را گرفت و حدود ۱۸۰فرد دیگر را زخمی ساخت. این حمله شام‌گاه شنبه، ۲۶ اسد رخ داد و پس از آن، حکومت برگزاری جشن صدمین سال‌روز استقلال کشور را به تعویق انداخت.

 

«پولیس به امنیت محافل توجه دارد»

هم‌زمان با حمله بر تالار عروسی شهر دبی، وزارت داخله می‌گوید که به امنیت محافل عروسی توجه دارند. به گفته مسوولان در این وزارت، نیاز است تا مالکان تالارهای عروسی و برگزارکننده‌گان محافل برای امنیت بهتر، با پولیس همکاری کنند.

نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت امور داخله می‌گوید که نیروهای امنیتی به امنیت برگزاری محافل عروسی توجه دارند. به گفته وی، پولیس نظم عامه و بخش استخبارات وزارت داخله تمامی نقاطی که مورد تهدید امنیتی قرار دارد را بررسی می‌کنند.

آقای رحیمی ‌هم‌چنان از مالکان تالارهای عروسی و برگزارکننده‌گان محافل می‌خواهد که هنگام برگزاری محافل عروسی، پولیس را در جریان بگذارند. به گفته وی، شهروندان با در جریان گذاشتن وضعیت،‌ پولیس را در تأمین امنیت محافل عروسی کمک خواهند کرد.

در همین حال، سخنگوی وزارت داخله خبرها مبنی بر تعلیق موقت برگزاری محافل عروسی در کابل را رد کرد و گفت که آنان چنین دستوری را به تالارهای عروسی نداده‌اند. وی افزود که شهروندان می‌توانند هم‌مانند گذشته محافل‌شان را در تالارهای عروسی برگزار کنند.

 

حمله‌ بر تالارها و دستور قانون برگزاری مراسم عروسی

حمله بر تالار عروسی «شهر دبی» در حالی صورت گرفت که بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ نفر در تالار این هوتل حضور داشتند. بر اساس قانون مراسم عروسی، تالارها نمی‌توانند بیش از ۵۰۰ نفر را در یک زمان میزبانی کنند.

بر اساس ماده هجدهم قانون مراسم عروسی، اداره‌های تالارهای عروسی باید از پذیرش «بیش از ۵۰۰ نفر»،‌ امتناع کنند. در بند دوم این ماده هم‌چنان ذکر شده که از حضور دعوت شونده‌گان «بدون کارت دعوت» در محفل ممانعت شود. علاوه بر آن،‌ در ادامه آمده است که هنگام برگزاری محفل، با مراجع امنیتی در امر کنترل محافل همکاری صورت گیرد.

محفل عروسی در تالار شهر دبی در حالی برگزار شد که به گفته‌ی اشتراک‌کننده‌گان، این تالار از امنیت «کافی» برخوردار نبوده است. به گفته‌ی شماری از حاضران رویداد، مردان ناشناخته‌ای «بدون تلاشی» وارد تالار عروسی شدند و یکی از آنان در میان حاضران،‌ خود را منفجر کرده است.

در همین حال، رییس اتحادیه تالارهای عروسی شهر کابل می‌گوید که آنان در قبال امنیت تالارهای‌شان توجه کرده‌اند. به گفته وی، تالارهای عروسی‌ای که تنها مکان برگزاری محفل را برای شهروندان در شهر کابل فراهم می‌کنند،‌ در اتحادیه آنان شامل نمی‌شوند.

سال گذشته در حمله بر تالار عروسی اورانوس، بیش از ۵۰ نفر کشته و حدود ۹۰ نفر زخمی شدند. این حمله در جریان همایش تجلیل از روز میلاد پیامبر اسلام «ص» صورت گرفت و تمامی قربانیان آن رویداد را غیرنظامیان تشکیل می‌دادند.

تالار عروسی اورانوس میزبان اجتماع علمای دینی برای تجلیل از روز میلاد پیامبر اسلام «ص» بود و در آن، شمار زیادی از شهروندان حضور داشتند. مسوولیت آن حمله را گروه داعش بر عهده گرفت. این در حالی است که مسوولیت حمله اخیر بر تالار عروسی «شهر دبی» را نیز گروه داعش بر عهده گرفته است.

دکمه بازگشت به بالا