۸صبح، کابل: وزارت صحت عامه روز سهشنبه، پانزدهم اسد از هفته جهانی تغذیه با شیر مادر تحت شعار «توانمندسازی والدین برای تغذیه با شیر مادر» در کابل گرامیداشت کرد. از هفته جهانی تغذیه با شیر مادر همه ساله از اول تا هفتم اگست میلادی برابر با دهم تا شانزدهم اسد در سراسر جهان تجلیل میشود.
در مراسمی که به همین مناسبت در قصر سپیدار ترتیب شده بود، عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی گفت که مادران باید کودکان را به مدت دو سال شیر بدهند تا به این ترتیب نوزدان تندرست به بار بیایند. به گفته او، شیردادن در لحظات نخستین زندهگی کودک و در شش ماه اول پس از تولد نوزاد، برای رشد فزیکی، معنوی و جلوگیری از بیماریهای مختلف مهم و حیاتی است. عبدالله از جانب دیگر شیر مادر را سرمایه رایگان توصیف کرد و گفت که تغذیه نشدن کودک با شیر مادر سبب سوء تغذی مزمن و کوتاهی قامت در نزد کودکان میشود.
در همین حال، فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه میگوید تغذیه کودکان با شیر مادر، سبب کاهش مرگومیر کودکان کاهش میشود. او افزود: «تغذیه با شیر مادر مقاومت کودکان را در برابر بیماریها بلند میبرد. تحقیقات نشان داده است که تغذیه کودکان با شیر مادر در ساعت اول بعد از ولادت ۲۲ درصد درصد مرگومیر اطفال را کاهش میدهد. مادران باید تا دو سال به طور منظم به اطفالشان شیر دهند.»
بااینحال، سپوژمی وردک، معین وزارت امور زنان گفته است که وضعیت زنان پایتخت و ولایات متفاوت است، در ولایتها، به تغذیه زنان شیرده توجه نمیشود. او گفته است که خانوادههای باید به تغذیه زنان شیرده توجه کنند تا آنها بتوانند کودکانشان را شیر بدهند.
ریچارد، نماینده سازمان ملل متحد که نیز در مراسم گرامیداشت از هفته جهانی تغذیه با شیر مادر صحبت میکرد، گفته است که تغذیه شیر مادر حیاتی است و این مسأله حیاتی به همه آدمیان مربوط میشود. به گفته او، در حال حاضر بیش از ۶۳ درصد کودکان با شیر مادر تغذیه میشوند که پیش از آن تنها ۴۰ درصد کودکان از شیر مادر تغذیه میشدند.