طوفان دورین، باهاما را در هم کوبید

طوفان دورین، قوی‌ترین طوفان در تاریخ جزایر باهاما، این مجموعه جزایر دریای کاراییب را درهم کوبیده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، در طول شب گذشته به دلیل قطع برق و محدودیت دسترسی به انترنت، اطلاعات کمی از این جزایر طوفان‌زده به بیرون رسید، اما توییت و ویدیوهایی که لاترا رهمینگ، مشاور نخست‌وزیر سابق پری کریستی به اشتراک گذاشته است، ابعاد ویرانی را کمی آشکار کرد؛ این ویدیوها ویرانی شدید را در جزایر آباکو نشان داد. خودروهای معلق، سقف‌های کنده شده و آب‌گرفته‌گی در حدی که در برخی جاها آب تا سقف خانه‌ها می‌رسید. در این جزایر ۱۷ هزار نفر زنده‌گی می‌کنند.

هنوز آمار رسمی از جان‌باخته‌گان منتشر نشده، اما یک شبکه خبری مصاحبه‌ای با یکی از ساکنان آباکو نشر کرده که می‌گوید نواسه هشت‌ساله‌اش را آب برده است.

طوفان دورین در روزهای گذشته با افزایش سرعتش به درجه پنج افزایش پیدا کرد و مقامات هشدار داده‌ بودند که بلندی موج‌های این طوفان به هفت متر می‌رسد. سرعت بادهای این طوفان ۲۸۵ کیلومتر است که شدیدترین‌ طوفان این منطقه در تاریخ معاصر ارزیابی می‌شود.

انتظار می‌رود این طوفان «بی‌اندازه خطرناک» پس از حدود سی ساعت از باهاما عبور کرده و به سمت ساحل شرقی امریکا حرکت ‌کند.

باهاما یکی از کشورهایی است که مرتب گرفتار طوفان می‌شود و باید دایم ساختمان‌ها و سازه‌های آن‌ را برای طوفان درجه چهار مقوم‌سازی کرد. با این حال به نظر می‌رسد قدرت این طوفان فراتر از این بوده است.

دولت باهاما ۱۴ پناه‌گاه ساخته و تعدادی کلیسا و مدرسه را مشخص کرده که مردم در آن‌ها پناه‌ بگیرند، اما این نگرانی هست که با پر‌شدن ظرفیت پناه‌گاه‌ها مردم در ساختمان‌هایی پناه بگیرند که در لیست دریافت آب و غذا قرار ندارند.

هیوبرت مینیس، نخست‌وزیر باهاما، دیروز در حالی که به وضوح ناراحت بود، در یک کنفرانس خبری گفت: «من فقط می‌توانم به آن‌ها بگویم امیدوارم این آخرین‌بار نباشد که صدای من را می‌شنوند، خدا به همراه‌شان. این احتمالاً غم‌انگیزترین و بدترین روز زنده‌گی من است. ما با طوفانی مواجه‌ایم که در تاریخ باهاما ندیده بودیم.»

طوفان دورین اکنون به سمت غرب حرکت می‌کند. پیش‌بینی شده که به تدریج به شمال‌غرب تغییر جهت بدهد و با ساحل شرقی امریکا برخورد کند، اما محل برخورد دقیقاً مشخص نیست.

در ایالت‌های فلوریدا، جورجیا و کارولینای شمالی و جنوبی اعلام وضع اضطراری شده و دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، هفته‌ی پیش سفرش به لهستان را لغو کرد و با مسوولان مدیریت بحران دیدار کرده است. او در توییتی این طوفان را «بی‌اندازه خطرناک» توصیف کرده ‌بود که ویرانی‌هایش «خیلی‌خیلی شدید» خواهد بود.

در فلوریدا ۲ هزار نیروی گارد ملی بسیج شده و ۲هزار نیروی دیگر هم در آماده‌باش هستند و طوفان در تمام ساحل ۱۹۳ کیلومتری فلوریدا پایش می‌شود. انتظار می‌رود طوفان اوایل هفته آینده به فلوریدا برسد.

دکمه بازگشت به بالا