افغانستان خواهان وضاحت در مورد سند تفاهم‌نامه امریکا و طالبان شد

۸صبح، کابل: حکومت افغانستان از پیامدها و خطرات سند تفاهم‌نامه امریکا و گروه طالبان ابراز نگرانی کرده و خواهان وضاحت در این مورد شده است.

صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری، در صحفه رسمی توییترش نوشته است که حکومت افغانستان از هرگونه پیش‌رفت‌ها در پروسه صلح که منجر به تأمین صلح و ختم جنگ در افغانستان می‌شود، استقبال می‌کند، اما در مورد پیامدهای سند تفاهم‌نامه امریکا و گروه طالبان آن نگران است.

او در ادامه بدون این‌که خطرات و پیامدهای احتمالی این تفاهم‌نامه را توضیح دهد، نوشته است: «اما نگرانی اصلی حکومت افغانستان در تفاهم‌نامه‌ امریکا با طالبان، در این است که از پیامدها و خطرات ناشی از آن چگونه جلوگیری به عمل می‌آید؟»

او توضیح داده همان‌گونه که مقام‌های پیشین و سناتوران امریکایی از پیامدهای این تفاهم‌نامه نگرانی دارند، حکومت افغانستان نیز نگران است و خواهان وضاحت درباره این سند می‌باشد. به تازه‌گی شماری از سفیران پیشین امریکا در افغانستان از پیامدهای خروج شتاب‌زده امریکا از افغانستان هشدار داده‌اند.

با این حال، صدیقی می‌گوید که حکومت خطرات و پیامدهای سند تفاهم‌نامه امریکا با طالبان را به دقت تحلیل می‌کند تا از خطرات آن جلوگیری کند.

خلیل‌زاد در سفرش به کابل در جریان هفته جاری متن این سند را به رهبران حکومت وحدت ملی نیز «نشان داده» است. حکومت افغانستان اعلام کرده بود که جزییات اساسی این توافق‌نامه را در اختیار دارد و آن را براساس منافع ملی کشور بررسی و پس از آن اعلام موضع خواهد کرد.

حکومت در حالی از مطالعه و بررسی محتوای تفاهم‌نامه مدون میان نماینده‌گان ایالات متحده امریکا و گروه طالبان خبر داده‌ است که زلمی ‌خلیل‌زاد، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور صلح افغانستان، شام شنبه، دهم سنبله، پس از پایان نهمین دور گفت‌وگوهای رسمی‌اش با نماینده‌گان گروه طالبان در قطر، به کابل آمد. آقای خلیل‌زاد هم‌چنان از نهایی شدن متن یک تفاهم‌نامه با نماینده‌گان گروه طالبان خبر داده است. آن‌چنانی که آقای خلیل‌زاد گفته است، در این تفاهم‌نامه جزییات کامل چگونه‌گی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و ضمانت طالبان مبنی بر قطع رابطه‌شان با گروه‌های تروریستی دیگر، درج شده است. زلمی‌ خلیل‌زاد گفته است که پس از امضای این تفاهم‌نامه از سوی دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده امریکا، قرار است در ۱۳۵ روز نخست، حدود پنج هزار سرباز امریکایی از پنج پایگاه نظامی‌ امریکا در افغانستان، بیرون شوند.

آقای خلیل‌زاد هم‌چنان خاطرنشان ساخته است که این تفاهم‌نامه با جزییات کامل آن تدوین یافته و متن آن تنها برای مطالعه موقت در اختیار رهبران حکومت وحدت ملی قرار گرفته است. با این حال، رهبران حکومت وحدت ملی نیز می‌گویند که متن این تفاهم‌نامه‌ را به گونه‌ی موقت مطالعه کرده‌اند، اما هیچ کاپی و یا نقل آن را در اختیار ندارند.

دکمه بازگشت به بالا