محدودیت در فعالیت اداره احصاییه و معلومات؛ «تا چند روز آینده توزیع تذکره‌های جدید شروع می‌شود»

با وجودی که در گرفتن پاسپورت، داشتن تذکره برقی حتمی است، اما تا هنوز روند ثبت نام درخواست‌کننده‌گان جدید تذکره برقی فعال نشده است. شماری از شهروندان از حکومت طالبان می‌خواهند که تا فعال شدن ثبت نام و چاپ تذکره‌ برقی، پاسپورت را با تذکره‌های کاغذی صادر کنند.

صادق رضایی تصمیم دارد برای خود و خانمش پاسپورت بگیرد. رضایی می‌گوید که تذکره برقی ندارد و اکنون حیران است که چه کار کند. پس از یک‌ونیم ماه، ریاست پاسپورت روز سه‌شنبه، سیزدهم میزان، از‌ آغاز مجدد روند توزیع پاسپورت خبر داد. براساس گفته‌های عالم‌گل حقانی، سرپرست ریاست پاسپورت، قرار است توزیع پاسپورت به متقاضیان ثبت ‌نام‌ شده، بیماران، کارمندان دولتی برای سفرهای رسمی، تاجران، دارنده‌گان دعوت‌نامه و اقامه خارجی‌، زخمیان نظامی و غیرنظامی، کسانی که بورسیه دریافت کرده‌اند و ورزشکاران برای اشتراک در مسابقات بین‌المللی، تسهیل شود. این ریاست هم‌چنان برای مراجعه‌کننده‌گانی که پیش از این ثبت‌ نام کرده‌اند، تاریخ معین را در صفحه فیس‌بوکش نشر کرده و از متقاضیان خواسته است که در تاریخ مشخص به این ریاست مراجعه کنند. براساس این تقسیم‌اوقات تا کم‌تر از یک‌ونیم ماه، برای کسانی که از قبل ثبت نام نشده‌اند، پاسپورت توزیع نمی‌شود. براساس معلومات ریاست پاسپورت، روزانه شش هزار پاسپورت به مراجعه‌کننده‌گان توزیع می‎شود. صادق رضایی می‌گوید که برای شامل شدن در یک بورسیه تحصیلی نیاز به گرفتن پاسپورت دارد. به گفته وی، اگر به‌زودی، توزیع پاسپورت و تذکره برقی به‌صورت عادی برای همه شروع نشود، فرصت تحصیل در خارج از کشور را از دست خواهد داد.

حدود چهار روز پیش، اداره ملی احصاییه و معلومات اعلام کرد که درخواست‌کننده‌گان تذکره برقی که تا پیش از ۲۰ اسد در مرکز‌های ویژه، کارته سه، مکرویان اول، کارته پروان، افشار، سینمای پامیر و مرکز دوم احمدشاه بابا پروسه بایومتریک‌شان را تکمیل کرده‌اند، برای دریافت تذکره‌های‌شان مراجعه کنند. این اداره تا هنوز تنها توزیع تذکره‌های چاپ شده را در شماری از مراکز معدود در شهر کابل شروع کرده است. یکی از کارمندان این ریاست به شرط افشا نشدن نامش ادعا می‌کند که بیش‌تر کارمندان این اداره به وظیفه حاضر نمی‌شوند و ممکن است برگشت توزیع تذکره به حالت عادی ماه‌ها طول بکشد. به گفته وی، اگر کارمندان سر وظیفه‌شان حاضر نشوند، با توجه به این‌که سیستم توزیع تذکره برقی، تخنیکی است، باید کارمندان جدید پیش از شروع کار آموزش ببینند. این کارمند اداره ملی احصاییه و معلومات ابراز امیدواری کرد که به‌زودی روند ثبت نام تذکره برقی شروع و مشکلات شهروندان حل شود. سعید خوستی، سخنگوی وزارت داخله طالبان، می‌گوید که در جریان چند روز آینده توزیع تذکره‌های جدید برقی شروع می‌شود. آقای خوستی مشخص نساخت که دقیقاً چه وقت این اداره شروع به کار می‌کند. سعید خوستی غیرحاضری بیش‌تر کارمندان این اداره را رد کرد و از همه کارمندان اداره ملی احصاییه و معلومات خواست که به وظایف‌شان برگردند.

این تنها صادق رضایی نیست که برای شروع مجدد فعالیت اداره ملی احصاییه و معلومات لحظه‌شماری می‌کند؛ هزاران تن دیگر که قصد ترک کشور را بنا بر ضرورت‌های مختلف دارند، نیز منتظر شروع مجدد فعالیت این اداره هستند. زلیخا احدی، قصد دارد با شوهر و دختر سه‌ساله‌اش به پاکستان برود. احدی می‌گوید، با وجودی که پرواز‌ها باز شده است، اما آنان به خاطر نداشتن پاسپورت سفر کرده نمی‌توانند. وی نیاز عاجل به پاسپورت دارد، اما می‌گوید که تا هنوز با وجود تلاش‌های پی هم موفق به گرفتن پاسپورت نشده است. خانواده زلیخا احدی پس از سقوط کابل به پاکستان مهاجر شدند. اکنون احدی نیز می‌خواهد به پاکستان برود.

ریاست عمومی پاسپورت وزارت امور داخله حکومت پیشین در ماه حوت سال گذشته فیصله کرد که روند صدور و توزیع «پاسپورت کمپیوترایز» براساس شناس‌نامه کاغذی متوقف شود. این ریاست از مردم خواسته بود که برای گرفتن پاسپورت با تذکره الکترونیکی به اداره مرکزی و نماینده‌گی‌های اداره پاسپورت در ولایت‌ها مراجعه کنند. این تصمیم اکنون نیز عملی و پابرجا است.

دکمه بازگشت به بالا