سفر فرامرز تمنا؛ راوی “نسخه‌ی افغانی” به هرات

سیدحسن حسینی

فرامرز تمنا، نامزد انتخابات ریاست جمهوری کشور همراه با اعضای دسته‌ی انتخاباتی‌اش در نخستین سفر رسمی تبلیغاتی به هرات آمد. آقای تمنا با حضور در جمع صدها نفری هواداران و صحبت پیرامون برنامه‌های تیمش، به مردم هرات وعده سپرد که در صورت برنده شدن، هرات را از انزوای سیاسی بیرون خواهد کرد.

فرامرز تمنا، رهبر تیم تدبیر و توسعه نخستین نامزد انتخابات ریاست جمهوری از ولایت هرات است. پیش از این تا کنون سابقه نداشته که از این ولایت کسی برای تصاحب چوکی قدرت وارد میدان کشتی سیاسی شود.

صحبت‌های آقای تمنا حول محور چهار محور اساسی امنیت، اقتصاد، اجتماع و سیاست کشور می‌چرخید. او با یادآوری از مشاهیر هرات، این ولایت را خطه‌ای با دارا بودن تاریخ قطور خواند و تاکید کرد که برای حل مشکلات کنونی هرات و افغانستان، برنامه‌های منظم و مشخصی را ترتیب کرده است. به باور آقای تمنا، فصل انزوای تاریخی هرات و تبعیض سیستماتیک ارگ نشینان علیه این ولایت پر جمعیت از بین رفته است و گوش ارگ نشینان باید بدهکار خواسته‌های مشروع و قانونی هراتیان باشد.

آقای تمنا هم‌چنان با انتقاد از برنامه‌های حکومت وحدت ملی پیرامون هرات و افغانستان، اشاره کرد که برای حل مشکلات افغانستان نیاز به پیچیدن نسخه‌ی افغانی است نه خارجی.

این نامزد ریاست جمهوری در سخنانش گفت که هرات با دست و پنجه نرم کردن با مشکلات امنیتی، هر روز بار اختطاف و سرقت‌های مسلحانه را به دوش می‌کشد اما دولت مرکزی کمتر توجهی به آن داشته است. او در این زمینه تاکید کرد که باید تشکیلات پولیس هرات وسیع‌تر شود وگرنه تهدیدات امنیتی همان‌طور که در گذشته و حالا سبب فرار سرمایه به خارج کشور شده است، از این پس شدت خواهد گرفت.

وی هم‌چنان تقسیمات اداری ولسوالی بزرگ شیندند به پنج واحد اداری کوچک را کمپاین تبلیغاتی تیم حاکم دانست و گفت که این ولسوالی‌ها دوباره با هم ادغام می‌شوند و برای حل مشکل امنیت و دسترسی مردم به خدمات رفاهی، راه حل بهتری باید جست‌وجو شود.

اقتصاد پویا؛ مسبب سازنده‌گی

آقای تمنا با یادآوری از برنامه‌های اقتصادی تیمش، تاکید کرد که برای حل مشکلات اقتصادی هرات، معادن این ولایت باید استخراج شوند و ده درصد از کل مجموع درآمد آن باید مجددا به این ولایت به مصرف برسد.

او با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی تبلیغات محور حکومت وحدت ملی، پروژه‌ی تاپی و راه لاجورد را خیالی خواند. آقای تمنا افزود که برای مردم افغانستان آمدن گاز اهمیت دارد نه وعده‌ی بی‌سرانجام آن. آقای تمنا در خصوص راه لاجورد گفت: “پول سوخت موترهای باربری مسیر راه لاجورد را امریکایی‌ها تامین می‌کنند.”

او گفت که هرات‌نشینان بیش‌ترین مالیه را به حکومت می‌دهند و باید به خدمات بالاتر و با کیفیت‌تری نسبت به آن‌چه که اکنون وجود دارد دسترسی داشته باشند. وی در ادامه با یادآوری از شهرک صنعتی هرات، وعده سپرد که به محض برنده شدن، شهرک صنعتی شماره دوم در شش ماه نخست کاری با بالاترین معیارها ساخته خواهد شد.

گفتنی است که سال ۱۳۹۶ خورشیدی در ولایت هرات تنها ۱۰ درصد بودجه‌ی انکشافی به مصرف رسید. او گفت که باید فرهنگ “بی‌کاره‌گی و بی‌تفاوتی” مسوولان در قبال ملت پایان پذیرد.

بندهای آب گردان هم از نظر آقای تمنا دور نماند. وی با یادآوری از بند “پاشدان” هرات، گفت که ساخت این بند باید از شعار و کمپاین انتخاباتی به واقعیت تبدیل شود و متخلفان در ساخت این بند در دولت آینده به رهبری وی مجازات می‌شوند.

آقای تمنا در بخش دیگری از سخنانش افزود که از نمونه‌های بی‌توجهی به هرات، جاری شدن سیلاب در منطقه‌ی “لخشک” هرات است که پس از ۱۸ سال و حیف‌ومیل شدن میلیون‌ها افغانی، هنوز مشکلش حل نشده است.

او هم‌چنان با اشاره به موجودیت ۷۰ هزار معتاد در هرات، این آمار را وحشت‌ناک خواند و گفت که باید با اشتغال‌زایی به جنگ علیه اعتیاد رفت. او گفت که افغانستان باید از بزرگترین تولید کننده‌ی مواد مخدر به بزرگ‌ترین صادر کننده‌ی داروهای مسکن‌ با استفاده از منابع کشت مواد مخدر تغییر چهره دهد.

نسخه‌ی افغانی برای درد کشور

توجه به معارف و زیرساخت‌های فرهنگی هرات از بخش‌های مهم دیگر سخنان آقای تمنا بود.

رییس دسته‌ی انتخاباتی تدبیر و توسعه گفت که در یک کیلومتری دفتر والی هرات، صنف‌های مکاتب سقف ندارند و حق دانش آموزان هرات، تداوم این جفای بزرگ نیست.

وی هم‌چنان با یادآوری از سرگردانی پرونده‌ی اعطای جواز تدریس ماستری در دانشگاه‌های هرات در دهلیزهای ادارات دولتی مرکز کشور، گفت که بی‌مهری ارگ نشینان نسبت به هرات همیشه وجود داشته است و مردم نباید دوباره فریب وعده‌های انتخاباتی سران فعلی حکومت را بخورند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم‌چنان با اشاره به معضل در دسترس نبودن آب آشامیدنی صحی در هرات، وعده سپرد که برای حل این مشکل راه حل عملی پیدا می‌کند.

رهبر تیم تدبیر و توسعه در بخش پایانی سخنانش علاوه کرد که زادگاهش هرات است و پاسپورت هیچ کشور خارجی را ندارد. او گفت که از بیرون کشور آورده نشده تا برای حل مشکلات اقدام کند بلکه از دل مردم برخواسته است و برای آفرینش افغانستان جدید تلاش می‌کند.

دکمه بازگشت به بالا