استره‌محکمه با درخواست تجدید نظر پرونده «زمان احمدی» موافقت کرد

۸صبح، کابل: شورای عالی استره‌محکمه روز سه‌شنبه، دوازدهم قوس، در نشستی با درخواست تجدید نظر پرونده زمان احمدی، کسی که هفت سال را به جرم نوشتن یک مقاله نشر ناشده در زندان سپری کرده است، موافقت کرد.

منابع معتبر و آگاه به روزنامه ۸صبح گفته‌اند که قرار است با تصمیم شورای عالی استره‌محکمه، پرونده زمان احمدی به صورت مجدد رسیده‌گی شود. این منابع موافقت شورای عالی استره‌محکمه را یک «انکشاف خوب» در این پرونده توصیف کرده‌ است.

وحیدالله فرزه‌ای، عضو اتحادیه حقوق‌دانان می‌گوید که روند تجدید نظر طوری است که استره‌محکمه پس از بررسی فیصله‌های محاکم سه‌گانه پرونده مورد نظر را بار دیگر به این محاکم ارجاع می‌دهد.

زمان احمدی هفت سال پیش به جرم آن‌چه «ارتداد و اهانت به مقدسات دین اسلام» از سوی محکمه ابتدایی کابل خوانده شد، به ۲۰ سال حبس تنفیذی محکوم شده است. وی قرار بود یادداشتی راجع به عوامل تخریب بودای بامیان را در هفته‌نامه «موعود» به نشر برساند که از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد. محکومیت وی بدون سپری شدن محکمه استیناف، در محکمه ابتدایی نهایی شده بود.

به دنبال اعتراض‌های بسیار و رسانه‌ای شدن قضیه زمان احمدی، لوی‌سارنوالی در هشتم میزان اعلام کرد که روند تجدیدنظرخواهی پرونده محمدزمان احمدی تکمیل کرده و آن را به استره‌محکمه فرستاده است.

طبق اعلام لوی‌سارنوالی، آقای احمدی در سال ۱۳۹۱ به اتهام «ارتداد، اهانت و توهین به مقدسات دین اسلام» از سوی محکمه‌ی ابتدایی حوزه سوم شهر کابل به بیست سال حبس محکوم شده بود.

براساس معلومات لوی‌سارنوالی، آقای احمدی از مجموع بیست سال محکومیتش، مدت بیش‌تر از شش سال و ده ماه آن را در زندان سپری کرده و مدت پنج سال و شش ماه از فرامین عفو و تخفیف مقام عالی ریاست جمهوری مستفید شده است.

قضیه زندانی‌شدن زمان احمدی به جرم یک یادداشت نانوشته سال گذشته با نشر ویدیویی توجه کاربران فیس‌بوک را جلب کرد. وی در این کلیپ تصویری سخنانش را با نام خدا آغاز کرده و سپس آیات قرآن کریم را ترجمه می‌کند. وی در آن زمان از حکومت خواسته بود که «محض رضای خدا و خشنودی خانواده»اش و «برای انسانیت و اسلامیت»، وی را آزاد کند.

خبر محکومیت یک نویسنده به جرم یادداشت نانوشته، در فضای رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیز واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشت. بسیاری‌ها از این حکم محکمه ابتدایی انتقاد کرده‌ و خواهان تأمین عدالت در مورد او شده‌اند.

دکمه بازگشت به بالا