چهارمین نشست مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی در مورد افغانستان پایان یافت

۸صبح، کابل: چهارمین نشست مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه در مورد افغانستان که به‌ روزهای ۲۵ و ۲۶ ماه جاری میلادی در عشق‌آباد، پایتخت ترکمنستان برگزار شده بود، پایان یافت.

در بیانیه مشترک پایانی این نشست که ناوقت روز جمعه، ۵ جوزا، نشر شده از طالبان خواسته شده که محدودیت‌های وضع شده بر زنان از جمله ممنوعیت‌های آموزشی، کاری، تحصیلی و حضور آنان در اجتماع را هرچه زودتر لغو کنند.

اعضای این نشست با تاکید بر عملی شدن تصامیم نشست‌های قبلی افزوده‌اند که ممنوعیت‌های وضع شده بر زنان از سوی طالبان، علاوه از نقض جدی حقوق بشر، اثرات زیانباری بر توانایی جامعه جهانی برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به افغانستان دارد.

در نشست تاشکند در مورد چشم‌انداز و چالش‌های اقتصادی و اهمیت فراهم شدن شرایط به فعالیت‌های اقتصادی، سکتور مالی، بانکی و احیای زیرساخت‌های اجتماعی-اقتصادی، اشاره شده که افزایش کمک‌های جامعه جهانی را ممکن می‌سازد.

در بیانیه آمده است: «شرکت کننده‌گان از طالبان خواستند تا از استفاده از خاک افغانستان به‌عنوان پناه‌گاه امن برای میزبانی، برنامه‌ریزی، آموزش، تامین مالی یا صدور تروریسم و افراط‌گرایی خشونت‌آمیز به کشورهای دیگر، جلوگیری کنند.»

در بخشی از بیانیه همچنان هشدار داده شده که اثرات افراط‌گرایی خشونت‌آمیز، تروریسم، قاچاق مواد مخدر و دیگر فعالیت‌های غیرقانونی مرزی ناشی از افغانستان، تاثیر منفی بر منطقه خواهد گذاشت.

اشتراک کننده‌گان نشست تاشکند همچنان تاکید کرده‌اند که طالبان در استفاده از منابع طبیعی افغانستان، نیاز‌های همسایه‌گان این کشور را نیز در نظر بگیرند.

حمایت از ایجاد دولت فراگیر در افغانستان و حمایت از جامعه مدنی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از دیگر موارد بحث‌ شده در چهارمین نشست اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه بوده است.

چهارمین نشست اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه با حضور نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان، نماینده ویژه این اتحادیه در امور آسیای میانه و نماینده‌گان ویژه قزاقستان، ترکمنستان، قرغیزستان، تاجیکستان و اوزبیکستان، برگزار شده است. در این نشست، رزا اوتونبایوا، رییس هیات معاونت سازمان ملل متحد و ملیندا گود، رییس بانک جهانی برای افغانستان، نیز از طریق تماس ویدیویی حضور داشته‌اند.

محور اساسی نشست یادشده را تحولات اخیر و وضعیت اقتصادی موجود در افغانستان تشکیل می‌داد.

نشست تاشکند در حالی بر استفاده از منابع طبیعی افغانستان با توجه به نیاز کشورهای همسایه این کشور تاکید کرده که اخیراً طالبان و مقام‌های ایرانی نسبت به عدم تمکین طالبان در پرداخت حقابه ایران از دریای هیرمند، تا سرحد تنش‌های بی‌پیشینه لفظی پیش رفته‌اند.

دکمه بازگشت به بالا